De ce pleacă, de fapt, Jordi Alba de la FC Barcelona

fc barcelona jordi alba la liga Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Mai 2023, 18:01
Data actualizarii: Miercuri 24 Mai 2023, 18:01

Jordi Alba (34 de ani) și-a anunțat oficial despărțirea de FC Barcelona la finalul acestui sezon.

Fundașul iberic e legitimat la gruparea catalană din iulie 2012. Jordi Alba ar mai fi avut contract cu FC Barcelona până în 2024, însă a decis să pună stop aventurii cu trupa lui Xavi Hernandez la finalul actualei stagiuni.

De ce pleacă, de fapt, Jordi Alba de la FC Barcelona

Jurnalistul sportiv Fabrizio Romano, expert în transferuri, a scris pe rețelele social media despre plecarea lui Jordi Alba de la FC Barcelona, remarcând faptul că ibericul a luat decizia respectivă pentru a-i ajuta pe catalani cu problemele financiare.

„Jordi Alba pleacă de la Barca pentru a ajuta clubul în situația financiară dificilă. Xavi și Laporta l-au lăsat să decidă, pentru că merita asta. El va lăsa acum ofertele să curgă”, a scris Fabrizio Romano pe Twitter.

De când se află la FC Barcelona, Jordi Alba a adunat 458 de meciuri în picioare pentru catalani, a reușit să marcheze 27 de goluri și să paseze decisiv în 99 de situații, în aproximativ 37.500 de minute petrecute în echipamentul clubului.

FC Barcelona, în această stagiune

După 36 de etape dispuate în primul eșalon al Spaniei, FC Barcelona s-a clasat pe prima poziție cu 85 de puncte. Formația dirijată de Xavi Hernandez a strâns, în conescință, 27 de victorii, patru rezultate de egalitate și cinci înfrângeri.

Doar două etape mai au catalanii de disputat, în La Liga. CC Barcelona se va duela în penultima rundă cu Mallorca, pe Camp Nou, duminică, 28 mai, de la ora 20:00, și cu Celta Vigo în deplasare, tot duminică, dar pe 4 iunie, și tot de la ora 20:00.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!