Nationala

Reacția lui Florin Manea despre refuzul lui Drăgușin de la U21: „Echipa națională încurajează la mediocritate!”

Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, la PRO X, Florin Manea a clarificat situația lui Radu Drăgușin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 11:31
Data actualizarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 11:49

Convocat de naționala U21, Radu Drăgușin a refuzat să se prezinte la acțiunea lui Florin Bratu, în care urma să-și testeze jucătorii cu Mexic U21 și Suedia U20.

Noul jucător al Sampdoriei a fost protagonistul unui conflict și la ultimul amical al naționalei mici, cu Georgia, 0-0, când selecționerul l-a introdus pe teren doar 10 minute, ceea ce l-a iritat pe Florin Manea. 

Acum, agentul lui Drăgușin a argumentat că fundașul central s-a conformat la cerințele lui Bratu, ci anume de a juca la echipa de club pentru a fi titular la echipa națională, și că stoperul a ales să rămână la Sampdoria pentru a se pregăti mai bine. 

Manea: „El pleacă cu un handicap, pentru că nu joacă la echipa de club”

Mi se pare că este puțin exagerat. El, practic, nu a făcut decât să se conformeze la ceea ce i s-a transmis. Că dacă nu are meciuri la echipa de club, nu poate să joace la echipa națională. 

Spunea Bratu că refuză concurență, păi este o concurență neloială. El placă cu un handicap, pentru că nu joacă la echipa de club, nu joacă nici la echipa națională. Ultima dată a prins 8 minute. A vrut doar să se pregătească mai bine la echipa de club pentru a juca și la națională. 

Cu toate că anul trecut a jucat în Liga 3 din Italia, nu a contat, dar avem un băiat la națională care a jucat în Liga 5 din Spania și a jucat. La nivelul fotbalului nostru românesc, avem și pretențiile astea.

Adrian Mutu a fost jucat la echipa națională după ce a fost împrumutat la 21 ani de la Inter. Probabil s-au luat niște măsuri împotriva mea și se s-au răsfrânt asupra lui Radu. 

Dar, el va veni în continuare la echipa naționala și sperăm să joace. Am văzut o declarație a domnului Stoichiță, că nu a ales foarte bine, a ales foarte bine. Nu ne plac lucrurile ușoare, el tot ce a a făcut, a făcut pe forțele lui, singur. Eu cred că va juca cel puțîn 15 meciuri la Sampdoria, tot ce mi-am propus cu Radu am reușit”, a declarat Florin Manea la Ora Exactă în Sport la PRO X.

„Dă-i, mă, tu ritm cu Georgia!”

„Când era la Juventus, a avut două meciuri întregi în Cupa, unul de 120 de minute, a avut 30 de minute în Champions League. El a fost chemat după acele 90 de minute la U19 și a răpuns prezent, dar între timp l-a convocat Adi Mutu la U21, deci el a răspuns prezent și la U19. 

Nu vrea să încurce, a zis că problema este că nu joacă și că mai bine este să se pregătească. 

Nu este ușor să fii în lotul acestor echipe. Nu vreau să cred că Ioan Becali este în spate, dar tot ce este posibil. Tatăl meu l-a cununat pe Bratu și l-a debutat în Liga 1. Dacă tot zici că nu are ritm, păi da-i, mă, tu ritm cu Georgia. Cum l-ai ajutat? L-ai cărat să îl bagi 8 minute? Lucrurile astea m-au deranjat pe mine. 

Radu este un băiat care nu o să refuze naționala României, este patriot, dar în momentul acesta era mai bine să rămână aici. A zis domnul Stoichiță că nu a jucat? Păi a venit de trei săptămâni, ce era să facă? Să îi dea pe toți afară.

Echipa națională încurajează la mediocritate. Hai să îl aduc la Clinceni sau Chiajna și să joace aici meci de meci”, a dezvăluit Florin Manea.

Pentru meciurile cu Suedia U20 și Mexic U21, Florin Bratu mai are la dispoziție doi fundași centrali: pe Bogdan Racovițan (FC Botoșani) și Vladimir Screciu (Universitatea Craiova). 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies