Nationala

Gabi Balint nu vede cu ochi buni decizia lui Radu Drăgușin: "E urât, nu se face așa ceva". Care ar fi fost soluția 

Radu Drăgușin (19 ani), stoperului echipei Sampdoria, a refuzat convocarea la naționala de tineret. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Octombrie 2021, 11:29
Data actualizarii: Vineri 01 Octombrie 2021, 11:38

Crescut la Regal Sport, internaționalul împrumutat de Juventus la Sampdoria a decis ieri să nu vină la acțiunile din octombrie pe care le are selecționerul Florin Bratu cu selecționata Under 21. 

Hotărârea fotbalistului impresariat de Florin Manea i-a suprins pe mulți foști internaționali români.

Balint: "Putea să fie o înțelegere între cele două părți"

Component al tricolorilor la Coppa del Mondo, competiție unde a înscris două goluri, Gabi Balint consideră că Drăgușin a fost lipsit de tact și că ar fi putut gestiona altfel situația. 

”Nu se face așa. Nu trebuie să ajungi să refuzi. Putea să vorbească cu selecționerul, să-i ceară voie: 'Nu mă lua luna asta, vreau să mă antrenez cu echipa de club'. Dar nu să refuze, să spună că nu vine. E urât, nu se face așa! Putea să fie o înțelegere între cele două parți, iar antrenorul să spună apoi că l-a învoit.

Așa trebuia procedat. Oricum, e un fotbalist care trebuie luat în seamă foarte serios și pentru naționala mare. Are calități, e într-un fotbal mare. Dacă joacă, trebuie să-l iei imediat”, a declarat Gabi Balint, potrivit digisport.ro.

Decizia lui Drăgușin vine după ce, la precedenta acțiune a echipei naționale U21, acesta nu a jucat doar nouă minute. Florin Manea, impresarul său, a fost cel care l-a tras la răspundere public pe Florin Bratu pentru această decizie.

Ce a scris siteul FRF despre Drăgușin

„Radu Drăgusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21.

Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, se arată pe site-ul FRF.

În această vară, după ce a bifat patru meciuri sezonul trecut pentru Juventus, Drăgușin a ales să meargă un an împrumut la Sampdoria, pentru a prinde mai multe jocuri. Momentan, fundașul de 19 ani nu a debutat la noua sa echipă de club.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies