Nationala

Nu toți îl contrează pe Boloni după declarația care a încins spiritele. Un fost internațional îi dă dreptate

Boloni și-a spus părerea, dar imediat a venit valul de critici.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 14:20
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 14:34

Ladislau Boloni i-a enervat pe cei din fotbalul românesc când a spus, într-o conferință de presă, că România nu mai are jucători talentați. Gică Popescu, președinte la Farul, l-a contrat dur pe omul care a fost în discuții cu oficialii FRF pentru a prelua postul de selecționer.

Dorin Goian împărtășește aceeași convingere cu Boloni: România nu mai dispune de fotbaliști talentați.

  • Ladislau Boloni

„Boloni are dreptate. Noi, în afară de puțini jucători care au fost la echipa națională, Gică Hagi, Mutu, Ianis Hagi… în rest am fost o echipă muncitoare, care fugeam după minge, nu aveam posesie. Printr-o strategie bună putem scoate rezultate.

De asta, repet, cred că ar fi ideal să jucăm fiecare joc nu la spectacol, nu ofensiv, ci să scoatem maximum din fiecare joc. 1-0 și să sperăm la calificare.

Ca să poți juca ofensiv, ai nevoie de timp. Mirel Rădoi a încercat, ne-a ieșit în multe jocuri, dar nu ne-am calificat din nou. Pe român îl doare cel mai tare că nu ne-am calificat iar”, a spus Dorin Goian, potrivit playsport.ro.

Boloni a condus naționala între 2000 și 2001, pentru zece meciuri, apoi a acceptat oferta celor de la Sporting Lisabona, unde l-a antrenat pe Cristiano Ronaldo.â

"Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, tristețea este că în fotbalul românesc, și să mă ierte jucătorii, nu găsești un jucător talentat. Sau, cel puțîn, nu găsesc un jucător talentat după aprecierile mele.

Ultimii jucătorii de anvergură au fost Cristi Chivu și Adrian Mutu. Nu e o problema să lucrez cu jucătorii pentru că știu exact ce trebuie să facă. De exemplu Răzvan Marin, că el să ramâna la Ajax Amsterdam, să nu plece de acolo. Știu ce îi lipsește. Este acel fundaș care evoluează în Spania, Andrei Rațiu, am avut norocul să dau jucători și îi simt", a declarat Boloni, în urmă cu cinci zile.

De-a lungul carierei, Ladislau Boloni le-a pregătit pe Nancy, naționala României, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al-Itiihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos. 

Modifică setările cookies