Nationala

Ladislau Boloni, desființat de un fost internațional român: „A părăsit echipa națională pentru bani! Eu nu mai discutam cu el!”

Ladislau Boloni încă este criticat pentru că a plecat de la echipa națională în urmă cu două decenii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 08:35
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 08:43

Chiar dacă FRF l-a convins să vină la București pentru negocierile finale, Ladislau Boloni și Răzvan Burleanu nu au putut ajunge la un consens cu privire la obiectivul intermediar, care îl obliga pe antrenor să termine pe primele două locuri din grupa Ligii Națiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru și Bosnia, așa că președintele Federației Române de Fotbal l-a numit pe Edi Iordănescu noul selecționer al României. 

Ulterior, Boloni a susținut o conferință de presă în care a precizat motivele pentru care cele două părți nu au ajuns la un acord și a dezvăluit că și-ar fi dorit să preia prima reprezentativă. Cu toate acestea, Alin Stoica este de părere că FRF nici nu ar fi trebuit să-l caute pe fostul tehnician al lui Nancy și Rennes. Acesta îl acuză pe Boloni că a plecat de la cârma echipei naționale în 2001, în plină campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din 2002, pentru a semna un contract avantajos financiar cu Sporting. 

Stoica: „Boloni nu mă băga la echipa națională când jucam în Champions League”

„Ladislau Boloni nu mă băga la echipa naţională când jucam în Champions League şi am avut cel mai bun an. Să nu uităm că Boloni a părăsit echipa naţională pentru bani.

El a plecat de la cârma României la Sporting Lisabona pentru bani. Eu nu mai discutam cu el, nici nu l-aş mai băga în seamă. Unde mai e patriotismul ăla de care tot spune? Nu există.

Hagi nu a avut nicio vină cu acea eliminare de la baraj. A avut două sau trei meciuri parcă. Boloni a făcut pe ea de echipă naţională şi pe ea de Românie. Pentru ce? Pentru bani. Nu discutam cu el. A debusolat toată echipa înainte de barajul cu Slovenia.

Patriotismul înseamnă altceva. Patriotism vedem la sârbi, la alţii. Din punctul meu de vedere nu trebuia să fie nicio discuţie cu Boloni”, a declarat Alin Stoican pentru Fanatik

De-a lungul carierei, Alin Stoica a evoluat pentru Steaua București, Anderlecht, Club Crugge, Siena, FC Național, Politehnica Timișoara, Gent, Mouscron, Brașov, Vojvodina, ASU Politehnica. Mijlocașul ofensiv a bifat și 13 prezențe pentru echipa națională, fără a reuși să marcheze un gol. 

În Belgia, Stoica și-a trecut în palmare 4 titluri, două cu Club Brugge și două cu Anderlecht, și 8 Cupe ale Belgiei, câte 4 cu fiecare din cele două echipe de tradiție. 

Modifică setările cookies