Încă nu l-au găsit, dar i-au stabilit deja obiectivele. Ce așteptări are FRF de la viitorul selecționer

Mirel Radoi Echipa Nationala MIhai Stoichita Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 22:03
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 22:14

Mirel Rădoi a luat decizia de a se despărți de naționala României, după ce „tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022.

FRF, prin vocea lui Mihai Stoichiță, director tehnic în cadrul Federației, anunță că va încerca să poarte o discuție cu Mirel Rădoi în încercarea de a-l convinge pe acesta să continue alături de echipa națională.

În cazul în care tehnicianul de 40 ani se va ține de cuvânt și nu va mai dori să rămână la națională, așa cum a anunțat la conferința de presă de după meciul cu Liechtenstein, Stoichiță susține că Federația se va îndrepta către un alt antrenor.

Noul selecționer va avea două obiective principale: Un parcurs bun în Liga Națiunilor și calificarea la Campionatul European din 2024.

„Văd un contract în care vor fi prinse două competiții. Liga Națiunilor, în care probabil nu va avea un obiectiv extraordinar, pentru că principalul obiectiv este calificarea la Europene. Deci e un interval de timp în care un antrenor are timp să-și cristalizeze ideile și să le pună în aplicare.

În cazul în care Rădoi ne spune că are alt drum, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională în acest moment, care va fi un român, vă spun de acum. Nimeni nu-ți oferă garanții în antrenorat, dar contează ce îți propui. O campanie în care prin Liga Națiunilor să cristalizezi o echipă care să fie la cerințele pe care le vrei pentru o calificare la Campionatul European. Acești jucători pe care îi vedeți astăzi sunt numele pe care le veți vedea în următorii cinci ani, probabil”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit Digi Sport.

În 2020, România a fost eliminată din drumul către Euro de de Islanda, în semifinalele playoff-ului de calificare la turneul final.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!