Olimpiu Morutan FC Botosani FCSB Galatasaray valeriu iftime Superliga

Valeriu Iftime îl presează pe Gigi Becali: „Am nevoie de banii de la Moruțan!” 

Valeriu Iftime trebuie să încaseze bani de la FCSB, în urma transferului lui Moruțan la Galatasaray. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Septembrie 2021, 09:00
Data actualizarii: Duminica 19 Septembrie 2021, 09:34

Galatasaray s-a întărit în această vară cu doi români. Primul care a sosit la Istanbul a fost Alexandru Cicâldău (24 ani), Universitatea Craiova primind 6.5 milioane în schimbul său.

După lungi tratative, în care turcii și Gigi Becali nu s-a înțeles asupra sumei de transfer, Moruțan a ajuns, în cele din urmă, și el la Galatasaray. Cu toate că patronul FCSB-ului a anuțat că și-a vândut jucătorul de 4.2 milioane de euro, plus un bonus de performanță de 1.5 milioane de euro, jurnaliștii turci au publicat bilanțul financiar al lui Galatasaray, iar în acel document este specificat că Moruțan a fost achiziționat pe 3.5 milioane de euro.

  • Valeriu Iftime îl presează pe Gigi Becali: „Am nevoie de banii de la Moruțan!”

Când FCSB l-a cumpărat de la Botoșani, în 2018, pe 1 milion de euro, Valeriu Iftime și-a păstrat 10 procente pentru Moruțan, Becali răscumpărând un procent când l-a achiziționat pe Haruț, de la gruparea din Moldova, în iarna acestui an. Însă, finanțatorul Botoșaniului a anunțat că nu și-a primit banii cuveniți după transferul mjlocașului în Turcia. 

Iftime: „Presa îmi spune ceva, dumnealui mi-a spus mie altceva”

Nu nu, n-am luat. Nu-mi e frică de bani cu domnul Becali dar nu știu care sunt regulile contractului. Cât, cum. Presa îmi spune ceva, dumnealui mi-a spus mie altceva, adică aproape 5 milioane de euro. Una peste alta, am nevoie de banii pentru Moruțan și sper să îi primesc, nu știu, habar n-am când”, a declarat Valeriu Iftime pentru as.ro

În ultimele trei sezoane, Gigi Becali a cumpărat șapte jucători de la FC Botoșani: Olimpiu Moruțan, Mihai Roman, Andrei Miron, Răzvan Oaidă, Aristidis Soiledis, Cătălin Golofca și Denis Haruț, iar în schimbul acestor jucători, Iftime a încasat peste 3 milioane de euro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!