Olimpiu Morutan Alexandru Cicaldau Galatasaray Super Lig Stranieri

Cifrele românilor, care îl încântă pe Terim: Moruțan, noul 'joker' de la Galatasaray a fost comparat cu Messi

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au început să se acomodeze la Galatasaray. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 18:09
Data actualizarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 18:30

Românii au fost titulari în primul meci al grupelor Europa League, cu Lazio, încheiat 1-0 pentru turci, după autogolul lui Strakosha. Moruțan a fost aproape să înscrie, în prima repriză, cu un șut de la distanță, care însă s-a dus în bară.  

Atât el, cât și Cicâldău au fost printre cei mai periculoși fotbaliști ai lui Terim în meciul cu echipa lui Ștefan Radu, care a fost rezervă, iar asta s-a văzut și în cifrele celor doi. În meciul cu Lazio, Cicâldău a fost jucătorul cu cele mai multe șuturi, reușind un total de 4, informează cotidianul turc Fanatik

  • Alexandru Cicaldau

Moruțan, 'noul joker' de la Galatasaray

Nici Moruțan nu s-a lăsat mai prejos, iar turcii de la Biokadar l-au numit „noul joker” al lui Terim de la Galatasaray. Sursa citată punctează că antrenorul i-a schimbat poziția românului cu Lazio față de cum a jucat în meciurile cu Kasimpașa și Trabzonspor. 

„Un jucător ofensiv versatil, Terim va continua să îl folosească pe Moruțan alternativ, în centru sau în aripă”, scriu turcii. 

Mai mult, Moruțan a avut un procentaj de 79% pase pe meci și o medie de 3.5 driblinguri, reușind și 16 pase bune. 

Fostul jucător de la FCSB a fost comparat cu Messi

Publicația menționată mai sus a analizat prestațiile lui Cicâldău și Moruțan și a avut doar cuvinte de laudă pentru tinerii jucători români. Mai mult, turcii i-au asemănat stilul lui Olimpiu Moruțan cu Lionel Messi, comparație flatantă pentru tânărul fotbalist. 

„Olimpiu Moruțan și Alexandu Cicâldău continuă să demonstreze în fiecare meci. Mijlocașul Cicâldău și-a arătat din nou clasa cu Lazio, la al cincilea meci pentru echipa galben-roșie. Cicâldău, care a înscris două goluri până acum, și-a condus echipa ca un maestru și a devenit un lider pe teren. Jucătorul a fost apreciat cu pasele bune și tackle-urile pline de stil. 

Olimpiu Moruțan, al cărui stil este asemănator cu Lionel Messi cu driblingurile și viteza sa, și-ar putea face un nume în lumea fotbalului în următorii ani. Jucătorul de 22 de ani, care a ajuns la al treilea meci jucat, a reușit deja să le câștige inimile fanilor. Fotbalistul român, care a reușit să rupă din presiunea din terenul advers și să creeze pericol la poarta adversă, este așteptat să fie una dintre cele mai 'efective arme' ale echipei Cimbon în acest sezon”, au scris turcii. 

Modifică setările cookies