EXCLUSIV | Iftime a TUNAT in direct din cauza ca sistemul VAR nu este implementat in Liga 1! "Ma indoiesc ca domnul Burleanu nu vrea!" Ce spune finantatorul de la Botosani

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Februarie 2021, 11:49
Data actualizarii: Joi 18 Februarie 2021, 14:30

Valeriu Iftime a vorbit in cadrul emisiunii Ora Exacta in Sport de pe PRO X. 

Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a dezvaluit ca exista un conflict intre LPF si FRF, iar acest lucru ar opri implementarea tehnologiei de arbitraj video in Liga 1. 

Iftime a fost una dintre cele mai sonore voci pentru ca sistemul VAR sa ajunga in Romania. Chiar daca Justin Stefan sustine ca exista un conflct intre cele doua istitutii, finantatorul de la Botosani nu crede ca Razvan Burleanu nu ar dori acest sistem in Liga 1. 

"Cei care sufera suntem noi cluburile de fotbal. De aici scad banii, de aici scade interesul. Daca noi nu facem un fotbal serios... Noi ne aparam prin Liga. Domnul Justin Stefan trebuie sa fie 'rezolvitorul' problemei. Nu mai crede nimeni ca vrem sa se intample. 

Dam vina unii pe altii. Cel care este la putere, trebuie sa rezolve. Daca nu rezolvam VAR-ul, nu rezolvam o mare problema actuala, care devine cancerigena pentru fotbalul din tara noastra. Toata lumea incepe sa creada ca este o conspiratie si poate ca nu e asa. Pentru a demonstra, trebuie sa aducem aceasta metoda cunoscuta, care nu salveaza tot, dar scoate din noi o mare parte din energia negativa. Si ne vom gandim cum sa rezolvam problema asta definitiv, pentru ca o sa fie altele: cum ne educam fotbalistii, cum nu ne mai trantim pe jos, cum nu ne mai milogim din orice. 

Sa facem un spectacol agreabil, altfel e vai de mama noastra. Eu pot sa plec maine din fotbal, nu ma leaga nimic, dar e ceva ce n-as vrea sa abandonez. Cand vad lipsa asta de intentie, ma gandesc ca ceva nu merge. LPF trebuie sa schimbe sistemul, nu FRF. 

Sa ne strangem toti presedintii de cluburi si sa discutam, sa dam bani, o suma care sa nu afecteze cluburile. Sa facem un efort nebun, sa aducem sistemul VAR. Nu vrea Federatie? Ma indoiesc ca domnul Burleanu nu vrea", a spus Valeriu Iftime pentru PRO X. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!