Astra coronavirus Dinamo Liga 1 Superliga

Astra, cu echipa a doua la meciul cu Dinamo?! Cand se decide daca meciul se joaca sau nu

Liga ia vineri la pranz decizia in legatura cu Dinamo - Astra!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Octombrie 2020, 21:07
Data actualizarii: Vineri 30 Octombrie 2020, 02:07

20:50 Justin Stefan, secretarul general al LPF, asteapta rezultatele de la testele COVID pentru jucatorii care nu fusesera confirmati cu infectia. Exita posibilitatea amanarii meciului cu Dinamo, dar in acest moment Astra ar avea suficienti jucatori pentru a da drumul jocului.

"Am purtat azi o discutie cu DSP Giurgiu. Au fost initial reticenti in a solicita o retestare. Am ajuns la un numitor comun, pana la urma. Cei care au fost contacti cu jucatorii confirmati au fost testati. Daca vor avea rezultate negative, vor putea sa-si continue activitatea. Asteptam rezultatele la retestare. In masura in care le vom avea in timp util si adresa de la DSP va exista, meciul va avea loc. Sa vedem ce rezultate mai primesc maine jucatorii. Sunt convins ca toti cei implicati in discutie vor lua cea mai buna decizie. Avand in vedere ca noi nu suntem autoritate medicala, ne vom supune deciziei DSP. Nu desconsideram pregatirea celor de acolo.

Daca nu sunt indeplinite conditiile regulamentare, exista varianta amanarii. Dar asteptam maine dimineata sa vedem. La Iasi-Viitorul nu sunt probleme, Viitorul are 13 jucatori, nu vad a fi probleme. E clar ca decizia finala tine si de adresele pe care le primim de la DSP-urile competente. Avand in vedere ca luam in calcul lista A si lista B de jucatori, Astra nu se afla in situatia de a nu juca meciul cu Dinamo. Liga 1 e mai importanta decat Liga 3 din diverse considerente sportive si financiare. Nu vrem sa fortam nimic, avem nevoie si de o unda verde din partea DSP Giurgiu. Avem un regulament. Maine, in jurul pranzului, vom avea o decizie finala."

17:46 DSP Giurgiu nu vrea sa lase ca meciul Dinamo-Astra se joace. La Giurgiu e focar de COVID: sunt 15 cazuri confirmate.

Angajatii DSP nu permit disputarea partidei din a 9-a etapa a Ligii 1.

"Avand in vedere ca in cadrul lotului aveti 15 jucatori depistati pozitiv la testarea RT-PCR din data de 28.10.2020, restul jucatorilor fiind contacti directi cu cazul pozitiv, va comunicam prin prezenta ca in conformitate cu prevederile legislatiei sanitare in vigoare (OMS 1219/1634/2020) partida de fotbal nu se poate desfasura", au notat cei de la DSP.  

Ulterior, ei a transmis si o completare in care au adus in atentie cateva articole de regulament:

"Punctul 5: Contactii persoanelor pozitive, stabiliti in urma anchetei epidemiologice, pot face imediat un nou test RT-PCR, iar in cazul in care noul test este negativ, acestia isi pot relua activitatea sportiva. In cazul in care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare in vigoare.

Punctul 6: Daca persoanele identificate drept contacti nu pot face imediat testul RT-PCR, acestia vor intra in izolare pana la momentul unei noi testari.

Acest raspuns al DSP Giurgiu vine dupa ce LPF a anuntat ca partida nu este in pericol si ar urma sa se joace, ambele echipe avand numarul necesar de jucatori pentru a se putea prezenta la meci. 

Intre timp, potrivit surselor www.sport.ro, giurgiuvenii au depistat 3 cazuri de Covid-19 si la echipa a doua, care ar trebui sa joace vineri in compania celor de la KSE Tg. Secuiesc, in Liga a 3-a. 

Modifică setările cookies