csa steaua baraj promovare FRF Mapn tribunalul de arbitraj sportiv Fotbal intern

EXCLUSIV Steaua nu va merge la TAS! "Militarii" vor să atace promovarea directă în sezonul viitor

Oficialii MApN nu vor să obțină o promovare care să poată fi contestată în tribunale de rivalii de la FCSB. 
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Mai 2022, 14:01
Data actualizarii: Joi 19 Mai 2022, 14:20

Conform surselor Sport.ro, există semnale puternice că Ministerul Apărării Naționale ar fi decis să nu meargă la TAS, pentru a contesta decizia FRF de a nu permite echipei sale să joace barajul pentru promovare în Liga 1, contra celor de la Chindia Târgoviște. Fanii Stelei au fost nemulțumiți de decizie și au organizat un protest în fața Casei Fotbalului, dar oficialii au transmis doar un comunicat oficial prin care argumentau că decizia FRF a fost arbitrară și nu respectă meritul sportiv al echipei, în condițiile în care trupa din Ghencea a terminat play-off-ul pe locul patru și avea dosarul complet de licențiere. 

Ocupat cu activitatea Armatei în contextul războiului din Ucraina, ministrul Vasile Dâncu nu a putut face un lobby eficient, care să  modifice în timp util Legea Sportului printr-o procedură parlamentară sau printr-o ordonanță de urgență. Oficialii clubului se concentrează acum pe alcătuirea unui lot foarte puternic pentru sezonul viitor și pe cooptarea de noi sponsori, în condițiile în care Steaua a fost deja contactată de impresarii mai multor fotbaliști din Liga 1, dar și de companii care vor să devină parteneri comerciali ai "roș-albaștrilor". 

Ministerul lucrează pentru transformarea secției de fotbal a CSA Steaua din club de drept public într-unul de drept privat. Cel mai probabil, "militarii" au acceptat sfatul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, și vor încerca să urmeze modelul ACS Campionii FC Argeș, care are membri fondatori SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, două societăți comerciale aflate în subordinea Primăriei Pitești, care păstrează controlul asupra echipei. După același scenariu, noua societate comercială ar putea avea ca acționar majoritar Romtehnica, de exemplu, al cărei unic acționar este Ministerul Apărării, sau se poate înființa o asociație non-profit, care să mențină legături puternice cu clubul sportiv al Armatei.   

Pe lângă faptul că MApN ar cheltui la TAS câteva zeci de mii de euro și ar avea șanse de izbândă incerte, oficialii "roș-albaștrilor" consideră că activitatea secției de fotbal poate fi îmbunătățită în sezonul următor, iar promovarea directă este la îndemână. Echipa nu se va mai duela cu Petrolul și FC Hermannstadt, două dintre formațiile puternice din această stagiune, iar lupta pentru promovare va fi mai rarefiată, contracandidatele la play-off și urcarea în Liga 1 urmând să fie FC Buzău, Poli Iași, FK Csikszereda și pierzătoarele din meciurile de baraj. 

Foto - @CSASTEAUA

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!