Facebook intra puternic pe piata drepturilor TV din fotbal: ce supercompetitie se vede pe Facebook in urmatorii 3 ani

Autor: Sport.ro
Vineri 05 Octombrie 2018, 14:24

	Facebook intra puternic pe piata drepturilor TV din fotbal: ce supercompetitie se vede pe Facebook in urmatorii 3 ani

Facebook isi extinde portofoliul pe piata drepturilor TV din fotbal

Facebook a achizitionat drepturile pentru a transmite Copa Libertadores, cea mai tare competitie intercluburi din America de Sud, pentru perioada 2019-2022.

Este un pas mare pentru Facebook si un semn ca reteaua de socializare are de gand sa se extinda puternic pe piata drepturilor TV din fotbal.

Facebook are exclusivitate pe anumite meciuri

Pachetul cumparat de Facebook include dreptul de a transmite in exclusivitate anumite partide. Mai exact, meciurile care se joaca joia in Copa Libertadores se vor vedea doar pe Facebook.

Facebook are drepturi si pentru meciurile de marti si miercuri, dar acestea se vor vedea simultan pe mai multe canale media.

Dreptul de transmisie a partidelor din Copa Libertadores vizeaza 10 tari - Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay si Venezuela.

Facebook va transmite 46 de partide pe an, dintre care 27 in exclusivitate. La acestea se adauga si toate rezumatele meciurilor din Copa Libertadores.

Facebook a cumparat drepturi si pentru La Liga

Prima competitie majora pentru care Facebook a cumparat drepturile a fost La Liga, insa doar pentru teritoriul Indiei.

Facebook vizeaza piete mari, cu expunere uriasa, iar intentia gigantului american este ca in viitorul apropiat sa extinda acoperirea de pe piata drepturilor TV si pentru Europa.

Panică în Gorj, din cauza italianului infectat cu coronavirus. Măsurile luate de autorități
BRAT