EURO 2020 Fotbal extern

Doua orase sunt out de la Euro! UEFA a facut anuntul: unde se joaca meciurile

Dublin si Bilbao au pierdut organizarea meciurilor de la Euro 2020.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 23 Aprilie 2021, 10:02
Data actualizarii: Vineri 23 Aprilie 2021, 17:33

14:00 Sevilla o sa inlocuiasca Bilbao ca oras gazda pentru Euro 2020, iar St. Petersburg va gazdui cele trei meciuri din grupe ale Dublinului. De asemenea, partida programata la Dublin in 16-imile competitiei va avea loc la Londra.

"Am lucrat intens cu asociatile care gazduiesc meciurile si cu autoritatile locale pentru a putea asigura prezenta unui mediu cat mai placut la meciuri. Sunt foarte multumit ca putem sa asiguram prezenta spectatorilor pe stadioane la toate meciurile de la Campionatul European si ca fanii echipelor nationale se vor putea bucura alaturi de jucatori.

UEFA isi exprima aprecierea si recunostinta fata de orasele Bilbao si Dublin - ambele fiind considerate locatii bune pentru a gazdui viitoare evenimente UEFA -, guvernele nationale si regionale ale Spaniei si Republicii Irlanda, precum si fata de toate autoritatile locale interesate pentru dedicarea lor, profesionalism si eforturile din ultimii ani.

UEFA doreste, de asemenea, sa multumeasca Asociatiei de Fotbal din Irlanda si personalului sau dedicat pentru colaborarea excelenta si munca lor grea si asteapta cu nerabdare sa continue sa colaboreze cu celelalte 11 asociatii gazda pentru livrarea meciurilor UEFA EURO 2020", a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Asadar, orasele care vor gazdui Campionatul European din aceasta vara vor fi: Baku, Munchen, Roma, Sankt Petersburg, Copenhaga, Budapesta, Amsterdam, Sevilla, Londra, Bucuresti si Glasgow.

10:00 Wembley s-ar putea sa primeasca opt meciuri la Euro 2020, deoarece UEFA ar fi aproape sa renunte la dreptul de gazduirea a meciurilor programate in Dublin si Bilbao, conform The Athletic.

Organul de conducere al fotbalului european a extins pentru a doua oara termenul limita pentru garantarea fanilor pe stadion in cele 12 orase gazda. Pana vineri, inca trei orase gazda mai trebuie sa confirme ca cel putin 25% din capacitatea stadionului va putea fi umpluta cu spectatori.

UEFA doreste sa aiba cel putin 25% din capacitatea stadioanelor, deoarece ar avea un impact seminficativ asupra sumelor de bani generate de turneul final si ar prezenta o gaura mare in bugetul forului european, daca fanii nu se vor prezenta pe stadioane.

Sansele ca Bilbao, Dublin si Munchen sa-si piarda jocurile de la Campionatul European sunt foarte mari, deoarece acestia nu au putut garanta pana acum ca vor putea primi fani pe stadioane. In aceasta saptamana va avea loc o a doua intalnirea la sediul UEFA in Nyon unde comitetul executiv va decide stadioanele care le vor inlocui pe cele trei.

Conform sursei citate, stadionul care va compensa absenta stadionului din Dublin va fi Wembley, care deja are programate sapte jocuri pentru competitia europeana.

De asemenea, Federatia Engleza a mai sugerat ca noul stadion a lui Tottenham, Anfield sau Old Trafford sa gazduiasca jocurile ramase, in cazul in care cele trei orase nu primesc acordul local, insa dupa scandalul provocat de infiintarea Super Ligii acest scenariu a fost scos din calcul.

Asadar, Baku, Budapesta sau Saint Petersburg ar putea fi orasele alese de UEFA sa gazduiasca meciuri in plus pentru turneul final care va avea loc in aceasta vara.

Modifică setările cookies