Federatia de Fotbal Haiti abuz Campionate externe

SOC IN LUMEA FOTBALULUI! Presedintele Federatiei, acuzat ca a abuzat sexual jucatoarele de fotbal

Un nou scandal apare in lumea fotbalului, acolo unde un presedinte de Federatie ar fi abuzat sexual mai multe jucatoare tinere. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Aprilie 2020, 19:32
Data actualizarii: Joi 30 Aprilie 2020, 23:32

Presedintele Federatiei de Fotbal din Haiti a fost acuzat ca a abuzat tinere jucatoare de fotbal la baza de antrenament a echipei nationale. 

Yves Jean-Bart, cunoscut drept "Dadou", este presedintele Federatiei Hitiene de Fotbal din 2000. Acesta neaga acuzatiile conform carora ar fi fortat mai multe jucatoare sa intretina relatii sexuale cu el, in ciuda faptului ca victimele au ales sa vorbeasca despre asta. 

Intr-un interviu pentru Guardian, una dintre fete a povestit cum proceda presedintele Federatiei. 

"Este o doamna care lucreaza la Federatie si pune presiune pe fete sa faca sex cu Dadou. El pune ochii pe o fata draguta, atractiva si o trimitea pe doamna asta sa o ameninte ca urmeaza sa fie data afara. Fata incepe sa planga iar ea ii spune 'Singurul mod sa rezolvi asta este sa vorbesti cu Dadou'. In acel moment, fata nu are de ales decat sa indure abuzul sexual", a declarat o victima pentru Guardian. 

In apararea sa, Yves Jean-Bart a motivat ca acuzatiile sunt facute pentru a destabiliza Federatia. 

"Nu am primit nicio plangere pana acum, nici impotriva staff-ului, nici impotriva mea. Abuzul sexual este imposibil in centrul nostru tinand cont de structurile fizice si principiile de educatie.  

Acuzatiile sunt o manevra pentru a destabiliza Federatia, caracterul presedintelui si a familiei lui", a declarat Dadou.

O fosta jucatoare a vorbit despre situatia unei alte victime.

"A fost pusa presiune pe ea sa nu vorbeasca. Inca una dintre cele mai bune jucatoare tinere pe care le avem si-a pierdut virginitatea cu Dadou cand avea 17 ani, in 2018. A trebuit sa avorteze. Fetele care traiesc la centrul FIFA, este rusinos pentru ca vor sa joace pentru tara lor insa daca vorbesc despre aceasta situatie, sunt date afara. Sunt ostatice", a declarat fosta jucatoare. 

Modifică setările cookies