Virale

Probleme serioase pentru Abramovici! Propietarul clubului Chelsea, în atenția justiției din Portugalia

Roman Abramovici, proprietarul clubului Chelsea, anghetat de justiția din Portugalia, după ce a beneficiat de o lege de despăgubire pentru descendenţii evreilor expulzaţi în secolul al XV-lea.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 19:52
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 19:56

Justiţia portugheză a deschis o anchetă cu privire la procedura de naturalizare a lui Roman Abramovici, miliardar rus şi proprietar al clubului de fotbal londonez Chelsea, care a beneficiat de o lege de despăgubire pentru descendenţii evreilor expulzaţi în secolul al XV-lea.

Chestionat de AFP, Parchetul General al Republicii a confirmat miercuri „deschiderea unei anchete legate de subiectul amintit”, de care a fost însărcinat parchetul din Lisabona, a indicat o purtătoare de cuvânt fără alte detalii.

Această investigaţie se adaugă unei anchete interne a Institutului Registrelor şi Notarilor (IRN), care i-a acordat lui Abramovici naţionalitatea portugheză în aprilie anul trecut.

Justiția portugheză investighează cum a primit Abramovici naționalitatea portugheză

Patronul lui Chelsea a beneficiat astfel de o lege adoptată de Portugalia în 2013, care le permite tuturor descendenţilor evreilor sefarzi, persecutaţi şi expulzaţi la sfârşitul secolului al XV-lea, să obţină naţionalitatea portugheză.

Un certificat atestându-i pe strămoşii săi a fost eliberat de Comunitatea israelită din Porto, marele oraş din nordul Portugaliei.

Anchetele în curs de desfăşurare "ni se par pozitive pentru a pune capăt teoriilor nefondate", a reacţionat într-un comunicat de presă rabinul Daniel Litvak, într-o aluzie la informaţiile de presă care sugerează că Abramovici ar fi putut beneficia de un tratament de favoare.

Modifică setările cookies