„Improbabil” ca Djokovic să participe la Australian Open, spune tatăl său. „Cu aceste șantaje, nici eu nu m-aș duce.”

Novak Djokovic vaccinare Australian Open 2022 Novak Djokovic Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 09:44
Data actualizarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 09:51

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan crede că este improbabil ca fiul său să nu participe în ediția 2022 a Openului Australian. 

Novak Djokovic este cel mai titrat tenismen din istoria Openului Australian, cu nouă trofee în palmares. Câștigător de trei ori consecutiv în întrecerea de la Melbourne, jucătorul din Serbia este nevoit să se vaccineze complet cel târziu cu 7 zile înainte de a ajunge în Australia, pentru a putea să participe la ediția din 2022, programată în perioada 17-30 ianuarie. 

În condițiile date, în care directorul Australian Open, Craig Tiley a făcut apel public cu privire la Novak Djokovic și a declarat că se așteaptă ca sârbul să se vaccineze, pentru a-și putea apăra titlul, tatăl numărului 1 ATP a intervenit, spunând că e improbabil ca fiul său să facă deplasarea la Antipozi, de această dată. 

Australian Open nu va primi jucători nevaccinați complet în 2022


„Dacă suntem sau nu vaccinați, ține de dreptul fiecărui om. Nimeni nu are dreptul să afle despre acest lucru, e o intimitate garantată de constituție. Fiecare individ are dreptul să decidă cu privire la propria sănătate. Dacă Novak e vaccinat sau nu e un subiect care îl privește doar pe el. 

Își va dezvălui statutul vaccinării? Nu cred, și nici nu știu care e decizia lui în acest sens. Dacă ar face-o, nu ar face-o acum. Are dreptul să decidă de unul singur,” a punctat Srdjan Djokovic, tatăl liderului mondial. 

„Anunțul făcut de organizatorii australieni a fost rușinos. Și-au acordat singuri puterea de a-l arăta cu degetul pe jucătorul care a câștigat turneul de nouă ori. Lui Novak i-ar plăcea să joace la Melbourne, pentru că e un sportiv, dar sub aceste șantaje și condiții, probabil că nu se va duce. Nici eu nu aș face-o,” a adăugat Srdjan Djokovic.

Intrigat de tema vaccinurilor recunoscute, menționată de Craig Tiley, Srdjan Djokovic a subliniat că vaccinurile rusești și chinezești ar trebui adăugate pe lista acceptată de australieni. „Ce e un vaccin recunoscut, domnule Craig? Vaccinurile rusești nu sunt recunoscute? Conform criteriilor noastre în Serbia, doar vaccinurile rusești și chinezești sunt recunoscute. Lumea liberală are mai mult de 90% din vaccinuri, dar încă le avem pe cele rusești și chinezești. E timpul ca voi să le luați și pe acestea în considerare. Nu cred că ceea ce se face e corect, pentru că niciunul dintre acestea nu este recunoscut,” a completat Srdjan Djokovic, potrivit Punto de break

  • 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021 sunt edițiile Openului Australian în care Novak Djokovic a triumfat.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!