US Open schimba suprafata de joc, iar lumea tenisului EXPLODEAZA! | "Va fi noul Roland Garros! Suprafata era deja super-lenta!"

US Open 2020 Hard Laykold suprafata US Open Tenis ATP Tenis WTA Tenis US Open suprafata
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Martie 2020, 12:29
Data actualizarii: Miercuri 25 Martie 2020, 12:40

Schimbarea suprafetei de joc pe terenurile din complexul de la Flushing Meadows este total nepotrivita, puncteaza o jucatoare din top 100 WTA. 

US Open este indubitabil cel mai variat turneu de mare slem in ceea ce priveste suprafata de joc. Pentru prima oara din 1978 incoace, oficialii Grand Slam-ului american au decis schimbarea hard-ului DecoTurf cu hard-ul Laykold, un ciment mai lent, mai putin sensibil la permutarile meteorologice, utilizat deja cu succes in turneele ATP si WTA din Miami, dar si in Fed Cup.

"Am simtit ca a sosit timpul sa exploram noi abordari si tehnologii cu privire la suprafetele terenurilor de joc. In aceasta cautare, Laykold a urcat rapid in top, iar lucrand cu ei, suntem increzatori ca vom avea cele mai bune terenuri din lume," a declarat Danny Zausner, ofiter al Centrului National de Tenis American. 

"Suprafata era deja super-lenta", puncteaza numarul 94 WTA la dublu


US Open este singurul Grand Slam care s-a derulat pe toate suprafetele de joc: iarba, intre anii 1881-1974, zgura in perioada 1975-1977 si hard din 1978 pana astazi. 

Hard-ul Laykold va fi folosit la US Open pentru urmatorii cinci ani si este un produs al companiei Sports Group, care genereaza un profit anual de peste 800 de milioane de dolari, fiind cea mai mare firma dedicata productiei de suprafete destinate sporturilor. 

Reactiile fanilor tenisului nu au fost pozitive insa. "Imi pare rau, s-a UITAT cineva care a fost implicat in luarea acestei decizii la US Open in ultimii ani?? cand nici macar del Potro nu a putut lovi direct castigator. Aveti nevoie de un teren MAI RAPID", a punctat Kieran, un urmaritor al tenisului, sustinut de Bibiane Schoofs, numarul 94 WTA in proba de dublu, care a spus: "Oh, Doamne, si mai lenta? Suprafata era deja super-lenta!!"

"E o decizie groaznica, fura distractia de pe terenurile de hard. Gretos, nici nu stiam ca se poate si mai lent de atat," a scris Amelie, a carei opinii a fost validata de perspectiva lui Sam, un alt amator de tenis, care a relatat: "Va fi noul Roland Garros. Intelegeti tenisul, voi cei de la Asociatia Americana de Tenis? Da, terenurile lente sunt minunate pentru antrenament, dar in meciurile profesioniste vrei sa vezi terenuri mai rapide." 

Alegerea de a incetini suprafata de joc ar putea sa avantajeze jucatorii mai scunzi, inclusiv pe Simona Halep, al carei climax la Openul American a fost semifinala bifata in 2015. In 2019, Simona a fost eliminata la US Open in turul 2 de catre Taylor Townsend

In 2020, US Open este programat pentru perioada 31 august - 13 septembrie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!