Simona Halep lausanne Simona Halep suspendata tribunalul de arbitraj sportiv Tenis

GALERIE FOTO Șah mat?! Surse TAS afirmă că Simona Halep ar fi primit 2 suspendări a câte 4 ani

Simona Halep ar putea avea de înfruntat cel mai negru coșmar în Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 13:00
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 13:02

Simona Halep (32 de ani) a declarat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia de suspendare din tenisul profesionist, primită în urma acuzațiilor ITIA

Situația sportivei din România ar putea să se complice și mai mult, dacă informațiile furnizate de surse TAS vor fi demonstrate adevărate. Acestea spun că fostul număr 1 WTA din țara noastră ar fi primit două suspendări de câte patru ani, una pentru dopajul cu Roxadustat, iar alta pentru neregulile găsite în pașaportul biologic, informează Ziare.com.

Simona Halep va fi judecată la TAS pentru Roxadustat și pentru neregulile pașaportului biologic 

În Elveția, Simona Halep urmează să fie judecată pentru fiecare speță în parte, notează acceași sursă. 

„Da, din păcate Simona are două suspendări de câte patru ani. Îi va fi foarte greu să obțină reduceri în ambele infracțiuni de care a fost găsită vinovată, dar… depinde și cu ce noi probe va veni la TAS,” au declarat surse din cadrul TAS pentru I Am Sport.

Ion Țiriac: „E bună și treaba cu pașaport biologic, dar în ziua în care au găsit-o, de ce nu au anunțat, de ce nu au oprit tot?”

„În primul rând, în lege, oriunde în lumea asta, ești condamnat atunci când ultimul tribunal te declară condamnat. Cu recursuri, cu curte constituțională, cu ce-o fi...

Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat, de ce ești vinovat sau când se găsește că ai fost vinovat, dar, aoleu, ai fost vinovat, dar e un pic cam lungă treaba cu vinovăția, ia, să mai găsim ceva!

Și să găsim ce anume? Pașaport biologic. E bună și treaba cu pașaport biologic, dar, în ziua în care ai găsit treaba, de ce nu ai anunțat, de ce nu ai oprit tot?

După luni de zile, aoleu, uite că și pașaportul biologic, știți dumneavoastră cum este...

Păi dacă l-ai verificat atunci, ori ești de bună credință și faci treaba, ori ești tâmpit și n-o faci, ori ești de rea credință.

Să facem povestea foarte scurtă: Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist.

Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs,” a declarat Ion Țiriac. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!