GALERIE FOTO Revin Nadal și Halep, dar domină Djokovic, Alcaraz, Swiatek și Cîrstea? La ce să ne așteptăm în tenis, în 2024 

Simona Halep Iga Swiatek Novak Djokovic rafael nadal Tenis 2024 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 31 Decembrie 2023, 20:41
Data actualizarii: Duminica 31 Decembrie 2023, 20:40

În 2024, celor patru turnee de mare șlem li se adaugă încă o competiție majoră: turneul olimpic de la Paris.

Rafael Nadal va împlini 38 de ani în 2024, anul care, „în cel mai probabil caz” va rămâne ultimul în care va fi jucat tenis la nivel profesionist. 

Revenirea ibericului după 12 luni de inactivitate este așteptată cu entuziasm moderat de fanii tenisului, aceștia declarându-se, în mare parte, rezervați cu privire la șansele spaniolului de a mai reuși vreo performanță măreață în ultimul sezon al carierei sale. 

Rafael Nadal, așteptat cu scepticism înapoi, în tenis: își va depăși spaniolul limitele chiar și la 38 de ani?

  • Dacă ar câștiga turneul de la Roland Garros în 2024, Nadal ar ajunge la 15 titluri cucerite pe zgura pariziană.

Fanii tenisului românesc speră că nu doar Rafael Nadal, ci inclusiv Simona Halep (32 de ani) se va înscrie pe lista marilor nume care vor reveni în circuit, în 2024. Întoarcerea constănțencei depinde de rezultatul judecății TAS, unde Halep va fi audiată în 7-9 februarie. 

Un verdict favorabil ar putea să o vadă pe Simona Halep revenind în WTA chiar la turneul de la Roland Garros, însă șansele româncei de a participa la Jocurile Olimpice rămân moderate, în configurația actuală a situației juridice. 

Novak Djokovic își propune câștigarea celor patru turnee de mare șlem, dar și a medaliei olimpice de aur

„Nole” (36 de ani) și-a declarat public obiectivul măreț pe care îl are în 2024: Slam-ul de aur, care presupune câștigarea celor patru turnee majore, dar și a medaliei olimpice de aur, în același an calendaristic.

Djokovic a fost triplu campion de Grand Slam în 2023, jucând finala chiar și la Wimbledon, unde a cedat surprinzător în fața lui Alcaraz, în cinci seturi.

Medalia de aur olimpică este unica victorie relevantă în tenisul mondial care lipsește din palmaresul tenismenului sârb. 

Dilema Igăi Swiatek: mai rezistă un an în fruntea clasamentului WTA? 

Iga Swiatek (22 de ani) a încheiat al doilea sezon la rând pe locul 1 WTA, în urma unui Turneu al Campioanelor încheiat cu victorii pe linie, care i-a conferit cel mai mare premiu financiar din istoria tenisului feminin, acordat după o competiție: $3,024,000. 

Din spate vin însă Cori Gauff - campioană US Open -, Aryna Sabalenka - cu sete de revanșă, după ce a fost număr 1 mondial în toamna anului 2023, dar și Ons Jabeur - care a pierdut trei finale de Grand Slam și nu va concepe să o piardă și pe următoarea. 

Recent, Swiatek a declarat că o înțelege pe Barty și decizia sa de a se retrage din tenis la doar 25 de ani. Poloneza a spus că presiunea resimțită din postura de lider WTA întrece imaginația, dar nu concepe, deocamdată, să renunțe la bătăliile dure care îi incită cel mai înalt spirit de competitivitate, în WTA. 

Carlos Alcaraz și Sorana Cîrstea: încotro își poartă victoriile din 2023? 

Câștigător la Wimbledon, Carlos Alcaraz a devenit dublu campion de Grand Slam în 2023, dar are în față un an în care va fi nevoit să își confirme succesul.

Într-o manieră similară, Sorana Cîrstea și-a egalat cel mai bun rezultat al carierei, în turneele de mare șlem - sferturi de finală (la US Open) - și are nevoie de un strat suplimentar de încredere, alături de Thomas Johansson, pentru a-și contura progresul semnat în 2023 cu noi valuri de reușite.

Atât Alcaraz, cât și Cîrstea se află în condiții fizice exemplare, înaintea startului sezonului 2024, aspect care îi pune în situații similare și le relevă dorința enormă de a triumfa și de a-și duce carierele la nivelul următor în noul an, chiar dacă unul se află la început de aventură în ATP, iar Sorana se apropie de finalul călătoriei sale în WTA. 


Ce înseamnă să fii campion? Horia Tecău dezvăluie cum „a pătruns” în mintea lui Roger Federer atunci când l-a bătut

Predicții pentru sezonul 2024 în tenis

  • Novak Djokovic va ieși campion la Australian Open și Wimbledon, dar va rata din nou victoria olimpică.
  • Sorana Cîrstea va pătrunde pentru prima oară în top 20 WTA. 
  • Nadal și Wozniacki se vor retrage definitiv din tenis, dar vor bifa câte 20 de victorii, înainte de sfârșitul carierei. 
  • Simona Halep va participa la US Open, dar va rata Jocurile Olimpice și marea parte a stagiunii. 
  • Cori Gauff și Carlos Alcaraz vor câștiga minimum câte un titlu de mare șlem.
  • Ons Jabeur va reuși să câștige primul său titlu major. 
  • Rafael Nadal nu va câștiga turneul de la Roland Garros, dar va triumfa la Roma. 
  • Transylvania Open 2024 va fi câștigat de o româncă. 
  • Jannik Sinner nu va câștiga nici în acest an un turneu de mare șlem. 
  • Nick Kyrgios își va anunța retragerea din „Sportul Alb.”

„Cu 8 luni înainte, medalia era deja câștigată” Horia Tecău dezvăluie marele secret al argintului câștigat alături de Mergea, la Rio

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!