McEnroe, reacție vehementă: „Nu știu cine e prostul ăla, dar Nadal poate să facă ce naiba vrea!” Wilander: „Nadal e ajutat de arbitri”

John McEnroe tenis Barbara Schett Mats Wilander Rafael Nadal tragere de timp Rafael Nadal US Open 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2022, 19:00
Data actualizarii: Joi 01 Septembrie 2022, 19:04

Mats Wilander crede că Rafael Nadal primește tratament preferențial din partea arbitrilor de scaun, în ce privește limita celor 25 de secunde impuse între servicii. 

Acuzat de tragere de timp de un jurnalist, la finalul primului tur al US Open 2022, Rafael Nadal a replicat, spunând că nu crede nici măcar un pic în cuvintele acestuia, potrivit cărora tenismenul spaniol ar depăși limita celor 25 de secunde între servicii. 

Conform calculelor Eurosport, Rafael Nadal a stat, într-adevăr, în medie, 28 de secunde între punctele jucate pe propriul serviciu, în meciul câștigat scor 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 în detrimentul australianului Rinky Hijikata (198 ATP), dar nu a fost penalizat de arbitrul de scaun nici măcar o dată. 

John McEnroe: „Oricine ar fi fost acel jurnalist prost, Rafael Nadal este îndreptățit să facă ce naiba vrea.”

Când Rafael Nadal (36 de ani, 3 ATP) i-a replicat jurnalistului, spunând că acuzația i se pare o glumă, acesta din urmă ar fi continuat zicând că și John McEnroe ar fi menționat că ibericul nu se supune regulii cronometrului. Reacționând la toată această tevatură, John McEnroe l-a taxat pe jurnalist pentru că acesta s-a folosit de spusele lui pentru a-și întări acuzația.

„Nu am vorbit încă cu Rafa, dar permiteți-mi să vă explic. Oricine ar fi fost acel jurnalist prost, vreau să spun că Rafael Nadal este îndreptățit să facă ce naiba vrea. 

Penalizarea nu depinde de el. A făcut asta de 10-15 ani, nu e nimic nou. Nu e treaba lui, ci a arbitrului de scaun. Apropo, cred că povestea asta e oricum un rahat, nimeni nu e atent la cronometru. 

Ar trebui să fie automatizat, dacă tot îl instalezi. Și ar mai fi o întrebare: când să îl pornească? La finalul punctului? Când ajung la prosop? Când publicul face liniște?”, a comentat John McEnroe pentru Eurosport pe subiectul tragerilor de timp ale lui Rafael Nadal, între servicii. 

Mats Wilander: „Nadal beneficiază de tratament preferențial, cred că asta se întâmplă”

„Are nevoie de afurisitul ăla de prosop, pentru că transpiră mult,” a confirmat Barbara Schett, în compania lui Mats Wilander și John McEnroe. 

„E o regulă dificilă. Ar trebui să fie automatizată, dar, în același timp, ar trebui să servească în timp ce publicul face zgomot?

El joacă atât de multe puncte lungi, iar publicul se ridică în picioare foarte des, așa că e complicat să stabilești când ar trebui pornit cronometrul, în cazul său. Nadal beneficiază de tratament preferențial, cred că asta se întâmplă,” a adăugat Mats Wilander, în aceeași discuție. 

Rafael Nadal, acuzat de tratament preferențial: „John McEnroe a spus și el că nu te supui regulii.”

„În ultimele turnee de mare șlem, unii fani au comentat că nu te-ai supune limitei maxime de 25 de secunde impuse între servicii. John McEnroe a menționat la rândul său că nu te supui acestei reguli.

Pare că nici arbitrii de scaun nu aplică regula, în cazul tău. Întrebarea mea e: 'crezi că umbrește moștenirea ta excelentă în tenis?' Din afară, arată de parcă există reguli diferite pentru Rafael Nadal, în raport cu ceilalți jucători,” a fost întrebarea pusă de un jurnalist, care l-a făcut pe Rafael Nadal să râdă. 

Rafael Nadal: „Eu am o problemă, transpir foarte mult, dar nu cred că beneficiez de tratament preferențial.”

„Cred că e o glumă. Am trecut prin multe avertismente în cariera mea. Niciodată pentru abuz de rachetă, pentru scandal, ci mereu pentru timpul dintre servicii. Știți, eu am o problemă. Transpir foarte mult iar când joci în aceste condiții de umiditate mare...

Un alt lucru de menționat e că astăzi nu mai avem copiii de mingi care să ne aducă prosoapele. Trebuie să mergi în cel mai îndepărtat loc de teren, pentru a-ți lua prosopul, iar problema jucătorilor ca mine, care transpiră mult, e că știi că, atunci când mergi să te ștergi, vei avea probleme cu sincronizarea.

Dar nu cred că beneficiez de tratament preferențial din partea arbitrilor de scaun, deloc!”, a fost prima replică a multiplului campion de Grand Slam, care l-a întrerupt pe ofițerul de presă când acesta a vrut să refuze continuarea discuției, de către jurnalist. 

„Doar pentru că transpiri mult, crezi că ar trebui să existe o regulă diferită pentru tine?”, a continuat jurnalistul. 

„Nu, nu, te rog, vreau să continuăm discuția,” i-a transmis Rafael Nadal ofițerului de presă. 

„Doar pentru că transpiri mult, crezi că ar trebui să existe o regulă diferită pentru tine?”, a fost a doua întrebare validă pusă de jurnalist, care a primit ca reacție noi râsete din partea spaniolului. 

„Nu am zis niciodată asta! Urmez regulile. Dacă stau mai mult de 25 de secunde, primesc avertisment de fiecare dată, dar, dacă nu, verificați cronometrul. Nu cred că primesc un tratament preferențial. Nu înțeleg de ce John McEnroe spune asta la televizor despre mine, dar o să port o discuție cu el, mai târziu,” a completat Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!