Nod în gât: ce s-a întâmplat ultima dată când Cîrstea și Bencic s-au duelat la US Open

Sorana Cirstea belinda bencic Tenis WTA US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 03 Septembrie 2023, 15:08
Data actualizarii: Duminica 03 Septembrie 2023, 15:07

Sorana Cîrstea are palmares pozitiv împotriva Belindei Bencic, dar și o amintire neplăcută din meciurile jucate împotriva campioanei olimpice. 

Aflată la cel mai bun rezultat al carierei în turneul de la US Open, Sorana Cîrstea are sentimente mixte înaintea meciului din optimile de finală ale întrecerii, pe care îl va disputa contra Belindei Bencic, campioana olimpică en-titre.

Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) știe că o conduce pe Belinda Bencic (26 de ani, 13 WTA) cu 2-1 la meciurile directe, dar cea mai recentă întâlnire dintre cele două jucătoare s-a încheiat nefericit pentru jucătoarea din țara noastră. Elvețianca s-a impus scor 3-6, 7-5, 6-2, deși Cîrstea a condus cu 6-3, 5-3 și a servit pentru calificare, la scorul de 6-3, 5-4. 

Sorana Cîrstea a pierdut dureros cel mai recent duel cu Belinda Bencic

Cîrstea și Bencic s-au duelat ultima oară chiar la US Open, în turul secund al ediției derulate în 2022. Sportiva din țara noastră a făcut un meci remarcabil împotriva campioanei olimpice până la scorul de 6-3, 5-3, când a pierdut patru game-uri la rând și i-a permis elvețiencei să împingă duelul în set decisiv.

La scorul de 5-5, după ce Cîrstea a eșuat în a contura cu serviciul soarta întâlnirii, Sorana Cîrstea a aruncat cu racheta, înflăcărată de emoția negativă a rezultatului din acel moment. 

Sorana Cîrstea, la un singur pas de egalarea celui mai bun rezultat al carierei în turneele de mare șlem

Descărcarea nervoasă nu a ajutat-o pe româncă în finalul setului, în care Belinda Bencic a redus semnificativ numărul erorilor neforțate și s-a apărat răbdător până ce forehandul defensiv al Soranei Cîrstea i-a acordat punctele de care avea nevoie pentru a egala la seturi. 

În final, Sorana Cîrstea a fost eliminată de Belinda Bencic, scor 6-3, 5-7, 2-6, la capătul a 147 de minute de joc. 


Ce vede Victor Hănescu schimbat la Sorana Cîrstea: cheia victoriilor uimitoare de la Indian Wells și Miami

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!