rafael nadal Carlos Alcaraz Tenis ATP Tenis

GALERIE FOTO Nadal, motivat de gândul de a juca alături de Alcaraz, în proba olimpică de dublu. Ce i-a transmis tânărului care îl idolatrizează

Rafael Nadal i-a transmis un sfat tânărului Carlos Alcaraz pentru ca jucătorul din Murcia să își păstreze intactă motivația. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 11:59
Data actualizarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 23:53

Rafael Nadal (37 de ani) va avea 38 de ani împliniți în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, programate pentru perioada 26 iulie - 11 august 2024.

În recuperare după accidentarea suferită la Melbourne, tenismenul din Manacor s-a declarat motivat de gândul unui parteneriat cu Carlos Alcaraz (20 de ani, 2 ATP), în proba olimpică de dublu masculin. 

Rafael Nadal, încântat de posibilitatea de a juca dublu alături de Carlos Alcaraz, la J.O. de la Paris

„Nu am purtat nicio conversație cu el, în acest sens. Dar mi-aș dori să joc alături de el. Ar fi o motivație bună, un alt stimulent pentru mine să-mi pot închide ciclul olimpic,” a declarat Rafael Nadal, despre această posibilă echipă a Spaniei.

Despre Carlos Alcaraz - care a reușit în 2023 să câștige un titlu de mare șlem, pe iarba londoneză, după o finală de cinci seturi cu Novak Djokovic - Rafael Nadal a spus că tânărul iberic are o „creștere brutală” în joc, dar timpul poate să îl destabilizeze.

Pentru a contracara posibilele efecte negative aduse de longevitatea în circuitul ATP, Alcaraz are nevoie să se concentreze pe dorința de a deveni mai bun și de se perfecționa constant, afirmă Nadal. 

Mesajul lui Nadal pentru Alcaraz: „I-aș transmite doar să se perfecționeze în continuare. Pe mine asta m-a păstrat motivat.”

„Nu trebuie să ne grăbim să îi fixăm obiective, să considerăm că poate câştiga 'n' Grand Slamuri. Are o creştere în joc brutală, are putere, ambiție, dar multe lucruri se pot întâmpla în timpul unei cariere,”

„Este greu să-l sfătuiesc, sunt foarte rău la asta, pentru că am învățat mai mult din exemple decât din sfaturi. Dar, dacă ar fi să-i spun ceva, i-aş transmite doar să se perfecţioneze în continuare.

Cel puţin, la mine asta a funcţionat, asta m-a menţinut motivat. Mă antrenez pentru că vreau să mă perfecţionez, asta m-a ţinut mereu entuziasmat,” a completat Rafael Nadal pentru Movistar, notează Eurosport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!