Nick Kyrgios Stefanos Tsitsipas Wimbledon Tenis

Kyrgios și Tsitsipas, buni de plată după meciul nebun de la Wimbledon! Cu cât au fost amendați cei doi

Nick Kyrgios (27 ani, 40 ATP) și Stefanos Tsitsipas (23 ani, 5 ATP) s-au duelat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, 6-7, 6-4, 6-3, 7-6. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 10:30
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 10:34

Meciul dintre cei doi a fost cel mai spectaculos din acest sezon, dar și cel mai tensionat, nervii tenismenilor atingând cote maxime. Atât Kyrgios, cât și Tsitsipas au avut ieșiri nervoase pe durata celor 3 ore și 11 minute de joc, iar acum au primit și sancțiunile. 

Organizatorii Wimbledon i-au amendat pe cei doi jucători de tenis pentru momentele în care au încălcat regulamentul. 

Ce amenzi au primit Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas

Jurnalistul James Gray informează că tenismenul australian a fost amendat cu 4.000 de euro, fiind sancționat pentru obscenitate, în timp ce Stefanos Tsitsipas a fost amendat cu 10.000 de dolari, pentru avertismentele primite în urma comportamentului nesportiv. 

Sumele sunt infime în contextul în care chiar premiile pentru această ediție a turneului au crescut considerabil. Pentru turul al treilea, tenismenii au încasat câte 140.178 de euro, iar australianul, pentru accederea în optimi va primi 221.949 de euro. 

Nick Kyrgios nu este însă la prima abatere și amendă la Wimbledon în acest sezon. Australianul a fost amendat chiar din primul tur, cu 10.000 de euro, după meciul cu Paul Jubb, în care s-a certat atât cu oficialii meciului, cât și cu fanii, iar la un moment dat a și scuipat către un spectator. 

În optimile de finală, Nick Kyrgios se va duela cu americanul Brandon Nakashima (20 ani, 56 ATP). 

Modifică setările cookies