Simona Halep Martina Navratilova Simona Halep suspendata Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO Încă un nume mare stă în spatele Simonei Halep. Martina Navratilova a explicat de ce dopajul cu Roxadustat nu are sens

Martina Navratilova nu își poate explica varianta dopajului cu Roxadustat și îi acordă Simonei Halep prezumția de nevinovăție. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2023, 20:15
Data actualizarii: Joi 21 Septembrie 2023, 20:20

Una dintre figurile de legendă ale tenisului feminin, Martina Navratilova (66 de ani) a intervenit în favoarea Simonei Halep, în procesul pe care sportiva din țara noastră îl poartă cu Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

Multipla campioană de Grand Slam a declarat că nu vede justificarea acuzației de dopaj cu Roxadustat, din moment ce efectele secundare ale medicamentului pot avea consecințe grave asupra sănătății, printre care se numără hipertensiunea arterială. 

Martina Navratilova: „Având în vedere efectele secundare ale Roxadustatului, nu pot vedea pe nimeni să vrea să îl atingă.”

„Întotdeauna am vrut să acord sportivului prezumția de nevinovăție. Treaba cu medicamentele miroase urât, deoarece este singurul loc în care ești considerat vinovat până când îți poți dovedi nevinovăția ta. 

Ca sportiv - chiar dacă este legal - având în vedere efectele secundare ale acestui medicament, nu pot vedea pe nimeni să vrea să îl atingă,” a scris Martina Navratilova pe platforma de socializare X. 

Martina Navratilova a ieșit de 18 ori campioană în probele individuale ale turneelor de mare șlem. În întreaga sa carieră, sportiva născută în Cehoslovacia a câștigat 59 de competiții majore, luând în calcul inclusiv probele de dublu. 

Darren Cahill: „Simona nu a făcut nimic din ce este sugerat în acel raport.”

Martina Navratilova a scris cuvintele anterior menționate după ce Darren Cahill a declarat cu încredere că Simona Halep nu a comis nicio infracțiune din cele menționate de ITIA, în raportul de 126 de pagini. 

„Simona nu a făcut nimic din ce este sugerat în acel raport. TAS a fost mereu locul potrivit pentru a audia acest caz,” a scris Darren Cahill pe platforma X, încercând să încurajeze un susținător de-ai Simonei Halep. 

„Cazul ăsta avea să meargă oricum la TAS, indiferent de suspendare, Simona ar fi contestat. Unul dintre lucrurile importante despre Simona e că a fost întotdeauna unul dintre cei mai testați sportivi din tenis, nu s-a plâns în niciun moment de asta, a știut că neplăcerea de a fi testat înseamnă că oamenii încearcă să mențină jocul sigur, ea era întotdeauna mulțumită cu asta,” a declarat Darren Cahill, în podcastul Advantage Connors. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!