Sorana Cirstea Serena Williams Simona Halep Tenis

FOTO ȘI VIDEO Sorana Cîrstea, vedetă în presa internațională după ”palma dată” Serenei Williams: ”A venit în apărarea Simonei Halep” 

Sorana Cîrstea ține primele pagini în presa sportivă internațională, după ce i-a răspuns Serenei Williams, în urma cazului de dopaj în care este implicată Simona Halep.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2023, 18:56
Data actualizarii: Joi 21 Septembrie 2023, 19:09

Relația de prietenie dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep nu este cea mai bună, dar ”securea războiului” s-a mai îngropat în această perioadă, în care Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. Sorana Cîrstea a intervenit pe seama disputei din online dintre fostul număr 1 WTA din România și Serena Williams. 

Presa internațională, despre reacția avută de Sorana Cîrstea la adresa sportivei Serena Williams

Sportiva din America a fost răutăcioasă după ce s-a dat verdictul în cazul lui Halep, după dictarea suspendării, care a lăsat de înțeles că vrea titlul de la Wimbledon din 2019, când a cedat în finală chiar împotriva jucătoarei noastre.

”Serena, ca jucătoare, a fost extraordinar de bună, dar, ca persoană, mereu a avut această aroganță. Nu a acceptat când cineva a putut să o bată sau când cineva i-a luat un titlu”, a spus Sorana Cîrstea, o afirmație puternică, preluată de întreaga presă internațională.

Acum, cuvintele rostite de româncă au ajuns în cele mai mari publicații de presă din lume, care scot în evidență remarca ei. Tennis World USA a notat că: ”Sorana Cîrstea a venit în apărarea Simonei Halep și a numit-o arogantă pe Serena Williams. Marțea trecută, ITIA a anunțat că tribunalul independent i-a acordat lui Halep o suspendare de patru ani, după ce ancheta lor a concluzionat că fostul număr 1 mondial a comis două încălcări antidoping”, în timp ce Tennis Actu a precizat:

”La 12 septembrie, Serena Willams a lansat un atac la adresa Simonei Halep, pe contul ei de Twitter. Americanca a dat de înțeles că trofeul de la Wimbledon 2019 ar trebui să-i revină, ea fiind învinsă de româncă la acea vreme, în finală. Sorana Cîrstea, a 25-a jucătoare a lumii, a venit să-și susțină compatrioata, care a evidențiat aroganța Serenei Williams”.

Nu au trecut cu vederea reacția Soranei Cîrstea nici colosul Talk Sport (”Cîrstea a răspuns comentariului Serenei Williams și a apărat-o pe Halep, într-un interviu acordat în țara ei”) și alte publicații de pe Twitter, urmărite de zeci și sute de mii de oameni, dedicate tenisului.

Simona Halep, suspendată patru ani

Simona Halep a fost suspendată patru ani în urma cazului de dopaj, iar acum noi detalii ies la iveală, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a publicat motivarea deciziei.

Hotărârea care a dus la suspendarea sportivei din Constanța este explicată amplu, în 126 de pagini, iar câteva detalii despre modul în care a decurs toată procedura ridică semne de întrebare. Unul dintre ele privește faptul că Simona Halep a evitat să declare că a consumat suplimentul pe care ulterior l-a considerat contaminat cu substanța care i s-a găsit în organism, Roxadustat.

Sorana Cîrstea nu crede că Simona Halep e vinovată 

În motivarea suspendării, ITIA precizează că sportiva, fost număr 1 mondial, nu a menționat suplimentul Keto MCT în formulat de control anti-doping efectuat la o anumită dată, în august 2022, dar nici în cazul unei discuții oficiale pe care au avut-o cu oficialii ITIA ulterior, în octombrie 2022!

Sorana Cîrstea nu o crede vinovată pe Simona Halep în cazul de dopaj în care a fost deja suspendată pentru patru ani:

”O cunosc pe Simona. Nu cred că, vreodată, s-a dopat conștient. Această suspendare este pentru un om nevinovat. Mi-a fost frică să mai iau orice, mi-a fost frică să mai iau și o aspirină. Sunt puțin poate paranoică, dar nu este de joacă. Este coșmarul oricărui sportiv”, a spus Sorana Cîrstea pentru Sport.ro și Pro TV.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!