Simona Halep Agentia Internationala a Integritatii in Tenis Simona Halep roxadustat Tenis

GALERIE FOTO Greșeala majoră comisă de două ori de Simona Halep în procesul cu ITIA: neglijența care îi poate încheia cariera

Simona Halep va avea nevoie să justifice o problemă complicată, în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2023, 10:30
Data actualizarii: Luni 18 Septembrie 2023, 11:03

Declarată vinovată de Agenția Internațională a Integrității în Tenis, Simona Halep (31 de ani) are motive de speranță din ce în ce mai mici, în procesul său cu ITIA, în contextul unui fragment controversat, publicat de instituție în raportul de 126 de pagini care o incriminează de dopaj pe sportiva din țara noastră. 

Chiar dacă Simona Halep s-a declarat satisfăcută de calitatea apărării sale și de prestația avocaților săi, în audierile din tribunalul Sports Resolutions, ITIA declară că dubla campioană de Grand Slam din România a comis o eroare majoră, de două ori, în ceea ce privește consumul suplimentului contaminat.

Simona Halep nu a precizat în formularul de control anti-doping că a consumat suplimentul contaminat cu Roxadustat

La recomandarea fizioterapeutei Candice Gohier, Simona Halep a consumat un supliment cu colagen contaminat, Keto MCT.

Marea greșeală a fostului număr 1 WTA ar fi aceea că nu ar fi anunțat acest consum în formularul de control al dopajului nici la US Open - unde a fost testată pozitiv la Roxadustat - și nici în octombrie 2022, într-un interviu purtat cu un reprezentant ITIA. 

„A declarat că a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze.”

„Observăm că doamna Halep nu a precizat suplimentul Keto MCT pe Formularul de Control al Dopajului („DCF”) pentru testul său de urină din 29 august 2022.

De asemenea, ea nu l-a menționat nici în interviul său din 26 octombrie 2022, cu ITIA.

În cadrul interogatoriului încrucișat avut la audierea din iunie, ea a declarat pentru DCF că a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze.

Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când nevoia de sinceritate completă ar fi fost și mai evidentă,” au scris oficialii ITIA în raportul care o acuză pe Simona Halep. 


Declarațiile lui Daniel Dobre despre suspendarea primită de Simona Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!