NEWS ALERT S-a aflat numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu roxadustat! ”Antrenorul i-a spus că e sigur de folosit”

Simona Halep Candice Gohier dopaj Patrick Mouratoglou Roxadustat Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Septembrie 2023, 15:24
Data actualizarii: Joi 14 Septembrie 2023, 16:01

Comunicatul ITIA de astăzi conține un document cu nu mai puțin de 126 de pagini.

ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) a publicat astăzi documentul cu 126 de pagini legat de acuzațiile de dopaj aduse Simonei Halep.

În comunicat apare și numele persoanei care i-a dat Simonei suplimentul contaminat cu roxadustat!

Este vorba de Candice Gohier, colaboratoarea lui Patrick Mouratoglou de la academia acestuia.

ITIA a explicat ce s-a întâmplat pe 17 august 2022

​„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA, citată de HotNews.

Reacția lui Patrick Mouratoglou după suspendarea pe patru ani a Simonei Halep

Antrenorul Patrick Mouratoglou consideră că Simona Halep este victima unui tratament nedrept din partea ITIA şi a tribunalului care a decis ca ea să fie suspendată patru ani. 

„Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, a menţionat el într-un mesaj în social media.

„Ştiu integritatea Simonei şi nu am nicio îndoială că ea nu a luat niciodată vreo substanţă interzisă. Am stat cu ea în toate cele două zile de audiere şi NU pot să cred că tribunalul a ajuns la această decizie pe baza probelor şi argumentelor pe care le-am auzit. Procesul şi ITIA au fost total nedrepte faţă de Simona şi este total inacceptabil”, a notat Mouratoglou.

Antrenorul speră că Halep va învinge la TAS, „singurul tribunal care nu este controlat de ITIA”

„Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, a adăugat Mouratoglou.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!