Gabriela Ruse este în optimi la Paris! Revenire de la 6-0 + câți bani a câștigat românca

Gabriela Ruse trofeul clarins WTA Tenis Gabriela Ruse
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2024, 16:55
Data actualizarii: Miercuri 15 Mai 2024, 16:58

Gabriela Ruse a reușit să se califice în optimile Trofeului Clarins de la Paris după ce a învins-o pe Lin Zhu, numărul 57 mondial. Jucătoare de origine chineză se afla printre favoritele competiției de borna WTA 125.

Trofeul Clarins este un eveniment important din calendarul tenisului feminin, desfășurat pe zgura complexului "Lagardère Bois de Boulogne" în perioada 13-19 mai. Competiția face parte din categoria WTA 125 și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. 

Gabriela Ruse a avut un parcurs impresionant la acest turneu, unde a ajuns pe tabloul principal după ce a fost neînvinsă în faza de calificări. În runda inaugurală, Ruse a oferit o demonstrație de rezistență și tenacitate și a eliminat o jucătoare clasată cu 61 de poziții mai sus în clasamentul WTA.

  • Gabriela Ruse

  • Gabriela Ruse - Locul 118 WTA
  • Lin Zhu - Locul 57 WTA

Românca a revenit după ce și-a luat 6-0

În ciuda unui început dificil, unde a pierdut primul set cu 6-0, Gabriela Ruse a demonstrat caracter și determinare și a revenit spectaculos în următoarele două seturi, unde s-a impus autoritar cu 6-1, 6-1. Performanța sa a fost remarcată și de statistici, unde a înregistrat mai mulți ași decât adversara sa (6-0), dar și mai multe duble greșeli(4-0).

Ce urmează pentru Gabriela Ruse și câți bani și-a trecut în cont

Următoarea provocare pentru Ruse va fi un meci în turul următor, în care va întâlni învingătoarea dintre japoneza Nao Hibino (locul 83 WTA) și franțuzoaica Kristina Mladenovic (locul 220 WTA). 

Prin calificarea în optimile turneului, Gabriela Ruse și-a asigurat în cont un cec în valoare de 1.740 de euro, așătur de 15 puncte în ierarhia WTA.

În cadrul "Trofeului Clarins" mai evoluează și Simona Halep împotriva jucătoarei de origine americană McCartney Kessler, LIVE TEXT AICI.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!