Elevul lui Mouratoglou, Holger Rune l-a eliminat pe Carlos Alcaraz la Paris, dar a fost acuzat din nou de lipsă de sportivitate

Holger Rune ATP Masters 1000 Paris Carlos Alcaraz Patrick Mouratoglou Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 05 Noiembrie 2022, 09:30
Data actualizarii: Sambata 05 Noiembrie 2022, 10:11

Danezul Holger Rune s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Paris, unde îl va înfrunta pe canadianul Felix Auger-Aliassime. 

Holger Rune (19 ani, 18 ATP) l-a eliminat pe numărul 1 mondial, Carlos Alcaraz (19 ani), în faza sferturilor turneului ATP Masters 1000 de la Paris, la capătul unei partide încheiate de accidentarea abdominală acuzată de jucătorul iberic.

Decizia abandonului a avut loc la scorul de 6-3, 6-6 și 3-1 pentru Holger Rune, în tiebreak-ul setului secund. Cei doi tineri tenismeni de 19 ani, care au surprins circuitul ATP în actuala stagiune s-au îmbrățișat la fileu, după finalul partidei, însă reacția danezului de după meci, referitoare la accidentarea spaniolului, a ridicat din nou semne de întrebare cu privire la fair-play-ul scandinavului.

Rune - Auger-Aliassime și Djokovic - Tsitsipas, semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy

Criticat, de asemenea, încă o dată pentru comportamentul irascibil pe teren, Holger Rune a spus, în conferința de presă: „Nu am observat nimic. M-a surprins că a cerut timeout medical, nici nu mi-am imaginat. Doar la ultima servă am văzut că a servit mai încet decât de obicei. Desigur, nu sunt în corpul lui, nu simt durerile pe care le acuză. Eu întotdeauna încerc să rămân în lumea mea,” a spus Holger Rune, notează Punto de break

„Avem o relație grozavă, îl cunosc pe Patrick de când eram mic,” a adăugat tenismenul danez, vorbind despre noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. 

Stan Wawrinka, enervat de comportamentul danezului Holger Rune, pe teren

„Sfatul meu pentru tine este să încetezi să te comporți ca un bebeluș pe teren, ok?”, i-a transmis Stan Wawrinka danezului Holger Rune, la strângerea de mână din zona fileului, după încheierea partidei din turul secund al competiției din Paris. 

Tânărul tenismen scandinav nu a reacționat și s-a îndreptat țintă către arbitrul de scaun, căruia i-a strâns mâna și a plecat mai departe. 

Wawrinka a avut trei mingi de meci în partida cu Rune, două la scorul de 6-4, 5-4, iar a treia, la scorul de 6-5, în setul decisiv. Rune a fructificat a doua șansă de meci pe care și-a procurat-o, încheind partida în tiebreak-ul setului decisiv.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!