VIDEO Echivalentul Greciei, la EURO 2004: ce turnee de tenis a câștigat Vondrousova, înainte de a deveni campioană la Wimbledon

Marketa Vondrousova Tenis WTA Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 16 Iulie 2023, 09:40
Data actualizarii: Duminica 16 Iulie 2023, 09:44

Wimbledon 2023 | Marketa Vondrousova a devenit prima câștigătoare din Era Open a turneului de la Wimbledon care nu se afla pe lista capilor de serie. 

Marketa Vondrousova (24 de ani, 42 WTA) a semnat unul dintre cele mai neașteptate succese văzute în istoria recentă a tenisului feminin. 

Dacă în urmă cu zece ani, Marion Bartoli se impunea pe iarba londoneză, în 2023 a sosit rândul tenisului cehesc să strălucească din nou la Londra, după victoriile obținute de Petra Kvitova, în 2011 și în 2014. 

Înainte de această ediție, cea mai bună performanță a Vondrousovei la Wimbledon era turul doi, atins în 2021

Marion Bartoli pierduse o finală în competiția de la Wimbledon, cu șase ani înainte să devină campioană, în timp ce Marketa Vondrousova a jucat un alt ultim act de Grand Slam, în 2019, pe zgura de la Paris, unde a fost învinsă de australianca Ashleigh Barty. 

Având în vedere însă palmaresul său, dar și istoricul participărilor în turneul de la Wimbledon, victoria Marketei Vondrousova aduce aminte de echipa de fotbal a Greciei din ediția 2004 a Campionatului European.

Vondrousova câștigase un singur trofeu în circuitul WTA, înainte de Wimbledon 2023

Un turneu de calibru WTA 250, adjudecat la Biel era cea mai importantă performanță a Vondrousovei, până la titlul de mare șlem cucerit la Wimbledon.

În palmaresul cehoaicei se mai regăsesc opt trofee, apropiate în circuitul ITF. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!