GALERIE FOTO Djokovic, în genunchi. Italia tânărului Sinner învinge Serbia și se califică în finala Cupei Davis, după 25 de ani

Cupa Davis Jannik Sinner Novak Djokovic Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 25 Noiembrie 2023, 21:35
Data actualizarii: Sambata 25 Noiembrie 2023, 21:57

Novak Djokovic a ratat șansa de a cuceri al doilea titlu de campion al Cupei Davis, cu Serbia. 

Serbia a fost învinsă de Italia cu 2-1 la meciuri, în semifinalele Cupei Davis.

În partida de simplu desfășurată între primele rachete, Novak Djokovic și Jannik Sinner, primul menționat a avut trei mingi de meci consecutive, dar l-a văzut pe italian anulându-le pe toate, consecutiv, la scorul de 5-4, în setul decisiv al partidei încheiate scor 6-2, 2-6, 7-5. 

Italia joacă finala Cupei Davis, după 25 de ani: va întâlni Australia lui Hewitt, în ultimul act

Djokovic nu a avut mai mult noroc nici în meciul decisiv de dublu, în care, alături de Kecmanovic, s-a înclinat în fața unei echipe mai proaspete, alcătuite din Sinner și Sonego.

Italienii s-au impus cu 6-3, 6-4 și au pătruns în finala Cupei Davis pentru prima oară, după 25 de ani. 

Australia - Finlanda 2-0 și Italia - Serbia 2-1, semifinalele Cupei Davis 2023

În ultimul act de duminică, 26 noiembrie, Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Lorenzo Sonego, Matteo Arnaldi și Simone Bolelli vor primi replica australienilor Alex De Minaur, Alexei Popyrin, Jordan Thompson, Max Purcell și Matthew Ebden.

Finala se joacă în format 2 din 3 meciuri, cei mai buni tenismeni ai celor două echipe - Jannik Sinner și Alex De Minaur - urmând să se întâlnească în meci direct, într-unul dintre cele două meciuri de simplu. În caz de egalitate după partidele individuale, departajarea va fi făcută în meciul de dublu.  


„Cea mai scurtă tură de stadion din viața mea, ca timp” Experiența povestită de portdrapelul României la Londra, Horia Tecău

Desfășurare dramatică în Cupa Davis, în meciul dintre Jannik Sinner și Novak Djokovic

Jannik Sinner (22 de ani) a devenit primul tenismen din istorie care semnează o victorie împotriva lui Novak Djokovic (36 de ani) după ce a avut trei mingi de meci de salvat.

După 2 ore și 35 de minute de joc, Sinner l-a învins pe Djokovic pentru a doua oară, dintr-un total de trei întâlniri directe bifate în ultimele unsprezece zile, scor 6-2, 2-6, 7-5. 

Dacă în primele două seturi, Sinner și Djokovic au făcut câte două break-uri pe serviciul advers, în manșa decisivă s-a jucat cursiv pe serviciu, până la scorul de 4-5, când „Nole” a beneficiat de un avantaj de 40-0 pe serva italianului.

Sinner nu doar că a reușit să anuleze consecutiv cele trei mingi de meci procurate de Djokovic, dar a întors în favoarea țării sale soarta partidei, împingând semifinala în meciul decisiv de dublu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!