Disputa in tenisul mondial! Darren Cahill s-a opus introducerii unei reguli care ar avantaja-o pe Halep | Schimbarea propusa la turneele de Grand Slam

Disputa in tenisul mondial! Darren Cahill s-a opus introducerii unei reguli care ar avantaja-o pe Halep | Schimbarea propusa la turneele de Grand Slam

Vineri 07 Septembrie 2018, 15:18

Dupa schimbarea setului decisiv la turneele de Grand Slam, o alta modificare se pregateste sa intre in vigoare la competitiile majore.

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Nume importante au discutat introducerea on-court coaching-ului si la turneele de Grand Slam, lucru interzis pana in prezent. Surprinzator, Darren Cahill s-a opus instaurarii acestei reguli. Australianul este binecunoscut pentru faptul ca si-a scos eleva din multe probleme prin interventiile sale de pe teren, insa nu-si doreste ca regula amintita sa obtina validare.

"Cred ca on-court coaching-ul are mari beneficii, dar la turneele de Grand Slam este foarte important ca jucatoarele sa-si rezolve singure problemele. Cred ca in ultimii ani am facut din ce in ce mai putine on-court coaching-uri cu Simona din acest motiv, iar ea se descurca din ce in ce mai bine", a spus Cahill, potrivit The Times.

Darren Cahill nu a fost singurul care s-a opus. Si organizatorii de la Wimbledon au adoptat o pozitie ferma in acest caz: "Suntem total impotriva acestei reguli. Introducerea on-court coaching-ului la Grand Slam-uri este gresita. Este o chestiune fundamentala pentru Wimbledon ca tenisul este un sport de gladiatori. In proba de simplu esti pe cont propriu si trebuie sa te descurci singur", a afirmat Richard Lewis, directorul turneului de la Wimbledon.

Pe de alta parte, reprezentantii de la US Open, Australian Open si Roland Garros s-au declarat pentru introducerea acestei reguli, care ar putea intra in vigoare chiar de anul viitor. O decizie va fi luata in luna noiembrie, cand reprezentantii Grand Slam-urilor se vor intalni din nou.VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană critică modificările aduse prin OUG legilor justiției și cere explicații
BRAT