Dietă de anti-campion: ce putea Rafael Nadal să mănânce în prima parte a carierei

rafael nadal Rafael Nadal dieta Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Martie 2023, 14:09
Data actualizarii: Vineri 24 Martie 2023, 14:13

„Dieta mea era un dezastru”, își caracterizează Rafael Nadal obiceiurile alimentare din prima parte a carierei. 

În ciuda numeroaselor accidentări, Rafael Nadal a ajuns cel mai în vârstă câștigător din istoria turneului de la Roland Garros și a rezistat 17 ani și jumătate în top 10 ATP

Realitatea longevității tenismenului din Manacor între cei mai buni jucători ai Planetei intră în conflict cu vechile obiceiuri alimentare pe care le avea tânărul Rafa Nadal, în prima parte a carierei. 

De regulă, Rafael Nadal mănâncă orez cu pește și legume, înaintea meciurilor

Povestind cum a devenit mai înțelept din punct de vedere nutrițional, cu trecerea timpului, Rafael Nadal a dezvăluit câteva dintre mâncărurile pe care nu le refuza, în ciuda fapului că aspira să devină numărul unu mondial. 

„Dieta mea a fost un dezastru complet când eram tânăr. Nu urmez nici acum vreo dietă nebunească, dar am adoptat obiceiuri alimentare mai sănătoase, cu timpul,” a spus Nadal, conform Luigi Gatto. 

Ciocolata și vinul roșu erau plăcerile tânărului Rafael Nadal, care afirmă totuși că reușea să se rezume la cantități mici.

Ciocolata și vinul roșu, slăbiciunile lui Rafael Nadal

În restul zilei, Rafael Nadal obișnuia să mănânce pâine cu ulei de măsline, la micul dejun, alături de un suc de portocale, un shake proteic cu vanilie, după antrenamentul din sala de forță, iar, la cină, tânărul Rafa opta, de regulă, pentru o porție de paste cu fructe de mare. 

22 de titluri de mare șlem numără palmaresul ibericului Rafael Nadal, aflat la egalitate cu marele său rival, Novak Djokovic, pe care va căuta să îl depășească din nou, după încheierea turneului de la Roland Garros (28 mai - 11 iunie). 


Ce mănâncă Sorana Cîrstea înainte de fiecare meci

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!