Mats Wilander, poziție tranșantă despre lupta dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic: „Nu cred că ne dorim asta”

Mats Wilander Novak Djokovic rafael nadal Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 22 Martie 2023, 07:43
Data actualizarii: Miercuri 22 Martie 2023, 07:44

Mats Wilander nu îl uită pe Roger Federer, în clasamentul istoric care numără cele mai multe titluri de mare șlem. 

Mats Wilander (58 de ani) a făcut o remarcă aparte despre lupta istorică dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, tenismeni care se duelează de la distanță și în meciuri directe pentru deținerea recordului de cele mai multe titluri de mare șlem. 

Multiplul campion de Grand Slam ar prefera scenariul în care duelul s-ar încheia în situația actuală, în care ambii au câte 22 de titluri de mare șlem, în detrimentul continuării bătăliei, întrucât acesta ar menține egalitatea și, în consecință, l-ar lăsa pe Roger Federer pe locul 2. 

Mats Wilander: „Nu cred că ne dorim ca unul dintre cei doi să iasă în evidență cu 25 sau 26 de Grand Slam-uri.”

„Nu ne putem imagina cum se vor simți Nadal sau Djokovic la egalitate cu 22 de Grand Slam-uri fiecare. Novak este mai relaxat după Australian Open. Dacă amândoi termină cu 22 de titluri, grozav. Cred că amândoi ar prefera să împartă atenția, fără a-l scoate pe Federer din ecuație. Nu cred că ne dorim ca unul dintre cei doi să iasă în evidență cu 25 sau 26 de Grand Slam-uri. 

Dacă Nadal câștigă al 23-lea său titlu la Roland Garros, poate că 'Nole' va începe să se îndoiască din nou, se va întreba dacă poate să învingă tineri precum Alcaraz,” a spus Mats Wilander, notează Eurosport

Mats Wilander a câștigat șapte titluri de mare șlem în proba individuală. Fostul tenismen suedez și-a adjudecat primul trofeu de Grand Slam la US Open, în 1988, iar cel mai recent triumf de mare calibru datează din 1982, când a ieșit campion la Roland Garros. 


Fenomenul 'Rafael Nadal'! Dezvăluiri de la Jocurile Olimpice din 2008: „Niciun sportiv participant la deschidere nu era concentrat, toți voiau poză cu el!” 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!