VIDEO EXCLUSIV Meci de gală plin de show la Royal Albert Hall: Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Noiembrie 2021, 14:00
Data actualizarii: Duminica 28 Noiembrie 2021, 16:44

Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse în meciul-eveniment jucat în The Royal Albert Hall. 

Gabriela Ruse - Emma Răducanu 3-6, 6-7

Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse în demonstrativul jucat în The Royal Albert Hall. A fost prima ocazie a britanicilor de a o urmări pe viu pe campioana de la US Open, după marea victorie asigurată la New York.

Gabriela Ruse a câștigat o bună parte a schimburilor lungi de mingi, dar a fost vizibilă diferența de calitate între cele două jucătoare. Spectacolul produs a întrecut așteptările, ambele jucătoare demonstrând abilități tehnice impresionante, care promit un sezon 2022 măreț pentru fiecare. 

6-7: Game, set & meci, Emma Răducanu! 

6-6: Șirul break-urilor continuă, iar setul 2 se va încheia în urma unui tiebreak. 

5-6: Re-break pentru Emma Răducanu, care va servi din nou pentru câștigarea meciului. 

5-5: Gabriela Ruse obține break-ul și împinge setul în prelungiri! 

4-5: Hold pentru Gabriela Ruse, care prelungește suspansul și încearcă să egaleze, printr-un potențial break în game-ul următor. 

3-5: Game de o calitate formidabilă jucat de Gabriela Ruse, dar, din nefericire, românca îl cedează în prelungiri, pe fondul constanței Emmei Răducanu de pe linia de fund a terenului. 

3-4: Gabriela Ruse se bucură în continuare de schimburile de mingi lungi, închizând game-ul la treizeci, după un punct intens, la finalul căruia a forțat eroarea Emmei Răducanu. 

2-4: Emma Răducanu avansează pe tabela de marcaj, profitând de o ușoară scădere de formă a Gabrielei Ruse.

2-3: Gabriela Ruse ajunge târziu la o minge, iar lobul greșit îi conferă Emmei Răducanu primul break în setul doi. 

2-2: Se merge cap la cap în startul setului secund, fără mingi de break procuratre de nicio jucătoare până în momentul de față. 

2-1: Gabriela Ruse continuă să servească solid în startul setului doi. 

1-1: Emma Răducanu replică cu un game scurt, iar spectatorii încep să se întrebe dacă sportiva preferată va reuși să închidă meciul în minim de seturi. 

1-0: Gabriela Ruse debutează cu brio în setul 2, câștigând un game lung. De remarcat, spiritul de luptă, arătat de româncă, chiar dacă e vorba despre un meci amical. 

Setul 2: 

Setul 1: 

3-6: Emma Răducanu sprintează cu un game alb și câștigă primul set al demonstrativului. De așteptat, replica Gabrielei Ruse în setul secund. 

3-5: Gabriela Ruse strânge diferența de scor, după un retur trimis afară de Emma Răducanu, iar primul set se prelungește. 

2-5: Moment de spectacol total la mingea de break procurată de Gabriela Ruse. Sportiva din România i-a acordat racheta unui copil de mingi, care a reușit să câștige punctul, la a treia încercare, cu largul concurs al Emmei Răducanu. 

1-5: Slice-ul de rever e arma secretă, preferată de Emma Răducanu în acest prim set. Gabriela Ruse cere susținerea publicului, dată fiind marea diferență de game-uri arătată de scor. 

1-4: Game, Emma Răducanu, care joacă cu un nivel de seriozitate înalt pentru un meci demonstrativ. Publicul se bucură de prestația sportivei britanice, în timp ce Gabriela Ruse își caută reperele pentru a restabili echilibrul pe tabelă. 

1-3: Ajutată de Emma Răducanu, care nu a lăsat mingea să iasă în aut, Gabriela Ruse încheie primul hold, la treizeci, amuzându-se de situație, împreună cu publicul. 

0-3: Cu zâmbetul pe buze, Gabriela Ruse pierde avantajul scorului de 30-0 în acest game, iar Emma Răducanu închide game-ul cu patru puncte consecutive. Calitatea jocului britanicei e superioară în această primă parte a setului. 

0-2: Emma Răducanu și Gabriela Ruse încep seria punctelor spectaculoase. La prima minge de break a britanicei, Gabriela Ruse se apără impecabil și câștigă un punct-maraton, care atrage primele aplauze copioase din partea publicului. 

0-1: Partida a început în ton de echilibru, Emma Răducanu închizând primul game la treizeci, cu un rever în lung de linie elegant. Sala The Royal Albert este arhi-plină, iar britanicii se bucură de prima ocazie de a o urmări pe Emma Răducanu în postura de campioană de Grand Slam. 

Emma Răducanu joacă primul meci în Marea Britanie din postura de campioană de Grand Slam. De când s-a impus la US Open, britanicii nu au avut ocazia să o vadă jucând pe sportiva în vârstă de 19 ani pe teritoriul țării lor.

Adversara câștigătoarei de la Flushing Meadows va fi Gabriela Ruse, una dintre cele mai bune prietene ale Emmei Răducanu. Locația meciului va face evenimentul special. The Royal Albert Hall a fost reamenajată pentru a putea găzdui o partidă de tenis, iar în public se va regăsi și familia regală.

Gabriela Ruse și Emma Răducanu, prietenie specială în WTA  


După US Open, Emma Răducanu a mai jucat în turneele de la Indian Wells, Cluj-Napoca și Linz, încheindu-le pe toate trei cu rezultate modeste. Sfertul de finală atins la Transylvania Open a fost cea mai bună performanță a Emmei Răducanu într-un turneu normal al circuitului WTA. Palmaresul Emmei Răducanu în circuitul WTA este negativ, 2-3, exceptând rezultatele obținute în turneele de mare șlem. 

Emma Răducanu vs. Gabriela Ruse va fi transmis LIVE pe PRO X și VOYO.RO începând cu ora 14:00. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!