Capitolul la care Venus Williams va rămâne superioară Serenei pentru totdeauna: ce i-a fost imposibil surorii mai mici

Surorile Williams Serena Williams retragere Serena Williams US Open 2022 Venus Williams participari Grand Slam Venus Williams US Open 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 03 Septembrie 2022, 12:54
Data actualizarii: Sambata 03 Septembrie 2022, 13:17

Serena Williams ar mai fi avut nevoie de alți trei ani în tenisul mondial doar pentru a avea șansa de a egala recordul participărilor în Grand Slam-uri, deținut de sora sa mai mare, Venus. 

Serena Williams s-a retras din tenis după 81 de participări în turneele de mare șlem și cu 23 de trofee cucerite în competițiil de calibru Grand Slam. 

De 7 ori campioană în probele individuale ale întrecerilor de Grand Slam, sora mai mare a Serenei, Venus va rămâne net superioară Serenei în ce privește numărul de prezențe pe tabloul principal al turneelor de la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open. 

Venus Williams, cea mai longevivă jucătoare în turneele de mare șlem, în Era Open (91 de participări)

Ocupând locul 1 în această ierarhie a longevității în competițiile de Grand Slam, Venus Williams nu doar că își demonstrează excelență, dar are în continuare șansa de a-și mări avantajul în acest clasament, în anul următor.

Topul clasamentului este completat de Serena Williams, Roger Federer și Feliciano Lopez, toți cei trei tenismeni numărând 81 de participări în Grand Slam-uri, în probele individuale. 

Serena Williams: „Venus, tu ești singurul motiv pentru care a existat Serena!”

„Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus, îți mulțumesc din suflet. Cu siguranță ești singurul motiv pentru care Serena Williams a existat. Vă mulțumesc tuturor, Alexis, Olympia. 

A fost o călătorie frumoasă, extraordinară... sunt atât de recunoscătoare fiecărei persoane care m-a încurajat în carieră, pentru că voi m-ați adus aici, în acest punct,” a declarat Serena Williams pe terenul de joc, imediat după încheierea ultimei sale partide la US Open 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!