Tenis

VIDEO Cum s-a bucurat Nick Kyrgios de calificarea în prima finală de Grand Slam: 4 australieni calificați în finala Australian Open

Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis se vor duela cu Max Purcell și Matthew Ebden în finala Australian Open 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 11:13
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 11:18

Beneficiari ai unui wildcard, Nicholas Kyrgios și Thanasi Kokkinakis au reușit improbabila performanță de a ajunge în finala turneului de dublu masculin a Openului Australian 2022.

Echipa 100% australiană a trecut în semifinale, grație unui sprijin incredibil manifestat de publicul prezent în Arena Rod Laver de dublul experimentat, alcătuit din argentinianul Horacio Zeballos și ibericul Marcel Granollers. Partida s-a încheiat scor 7-6, 6-4, într-o oră și 47 de minute, în defavoarea capilor de serie numărul 3.

Nick Kyrgios joacă la AO 22 prima finală de Grand Slam a carierei

În ultimul act, Kyrgios și Kokkinakis vor primi replica conaționalilor Max Purcell și Matthew Ebden, care i-au eliminat în semifinale pe Rajeev Ram și Joe Salisbury - capi de serie numărul 2 -, scor 6-3, 7-6. 

Șansa lui Nicholas Kyrgios de a câștiga primul titlu de mare șlem al carierei va fi consumată sâmbătă dimineața. Mii de australieni vor putea asista la meciul perfect din perspectiva lor - o finală a Openului Australian jucată între 4 jucători din țara lor. 

„Nu e nimic mai tare decât asta!”, a spus Nick Kyrgios, după ce a reușit prima calificare în finala unui turneu de mare șlem, în timp ce Thanasi Kokkinakis a exprimat la conferința de presă că speră ca australienii să îi încurajeze pe ei în ultimul act. 

Modifică setările cookies