Ashleigh Barty Australian Open 2022 Ashleigh Barty numar 1 WTA Jessica Pegula Tenis WTA Tenis

Bătută 6-2, 6-0, Jessica Pegula se simte intimidată de numărul 1 WTA: „Barty joacă un tenis de băieți, zdrobește pe cine vrea” 

Jessica Pegula a admis că perioada de supremație a australiencei Ashleigh Barty începe să formeze complexe de inferioritate în WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 13:00
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 12:51

Jessica Pegula (27 de ani, 21 WTA) a suferit o eliminare categorică în faza ultimelor opt jucătoare a Openului Australian, scor 6-2, 6-0 în favoarea liderei WTA, Ashleigh Barty.

Favorita gazdelor a reușit calificarea în semifinalele AO 22 în doar 63 de minute de joc, timp în care și-a aplicat confortabil și aproape complet planul de joc, ca și cum oponenta nu i-ar fi bulversat deloc planurile făcute înainte de începerea partidei.

Ashleigh Barty nu a mai pierdut un meci din 05.09.2021

Barty a servit 6 ași, a câștigat 81% din punctele jucate cu prima servă și a semnat 17 lovituri direct  câștigătoare, într-un duel ideal pentru publicul australian, încântat să o vadă pe Ashleigh performând la cel mai înalt nivel tocmai la Melbourne. 

Întrebată dacă resimte efectele perioadei de supremație ale australiencei Ashleigh Barty în circuitul WTA, învinsa din sferturi, Jessica Pegula a oferit un răspuns remarcabil, admițând acest lucru și susținând că stilul de joc al jucătoarei de la antipozi seamănă cu tenisul practicat de bărbați.

„Cred că Ashleigh Barty face totul puțin mai bine decât toată lumea. Pentru tenisul feminin, ea joacă precum un băiat, are un stil pe care nu suntem obișnuite să îl înfruntăm. 

E dificil să faci tranziția de la jucătoare care lovesc mingea puternic la ea, care pune în joc toate aceste lovituri diferite, pe care, în mod normal, nu le vezi. Dacă nu joci constant cu asemenea jucătoare, e greu să îți dai seama cum să joci.

Simt că are acum încrederea totală de a merge și a zdrobi pe toată lumea în circuit, atunci când joacă bine. Ocupă un loc în mințile tuturor jucătoarelor și nu te face să te simți bine, știind că trebuie să joci extrem de precis pentru a o putea bate,” a declarat Jessica Pegula după eșecul suferit în sferturile de finală ale Openului Australian, ediția 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!