Soția președintelui lui FCU Craiova scapă de închisoare, după ce faptele de corupție de care era acuzată s-au prescris

Marcel Puscas coruptie FCU Craiova judecatoarea elena burlan puscas proces iccj Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 12:15
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 12:14

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș va scăpa definitiv de dosarul de corupție în care primise inițial o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare. 

Judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş, soţia lui Marcel Puşcaş, președintele clubului de fotbal FCU Craiova, a scăpat de condamnare într-un dosar de corupție, după ce faptele de care era acuzată s-au prescris. 

Verdictul final va fi dat pe 19 ianuarie

La ultimul termen de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pe 15 decembrie 2022, DNA a depus o cerere de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), notează Libertatea, dar președinta completului a decis că faptele s-au prescris în 2019 și inculpata a scăpat de răspunderea penală.

Fosta judecătoare a fost de acord cu confiscarea sumei de 10.000 de euro, dar cheltuielile de judecată au rămas în seama statului, iar soția lui Marcel Pușcaș are acum dreptul la pensia specială de magistrat, fără nicio verificare suplimentară a celor de la CSM. ÎCCJ va pronunţa verdictul final pe 19 ianuarie, dar acesta este previzibil, după ce faptele s-au prescris.

Acuzată că luase mită de la cămătari din Chitila, prin intermediul ghicitoarei

Elena Burlan-Puşcaş fusese condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Procurorii DNA au acuzat-o pe magistrată că, începând cu toamna anului 2009, ar fi primit mită în valoare de 63.000 de euro, pentru a favoriza membrii unui clan interlop din Chitila în două dosare pe care le judeca. Aceștia fuseseră acuzați de tentativă de omor, după ce încercaseră să îi taie capul cu o sabie unui bărbat care împrumutase de la ei 300 de euro și nu a mai putut să-și plătească datoria din cauza dobânzii foarte mari percepute de cămătari. 

Mita ar fi fost intermediată de o ghicitoare, cu care judecătoarea se afla în relații de amiciție, după ce îi citise viitorul, atât în locuința proprie, cât și la locul de muncă, sediul Tribunalului București. În schimbul banilor, judecătoarea ar fi decis ca toţi inculpații din acel dosar să primească pedepse cu suspendare, sentințe întoarse ulterior de Curtea de Apel București. Într-un dosar disjuns, procurorii DNA o acuzaseră pe Antonela Anemary Cristea (fostă Costache), președinta Secției a II-a Penală a Tribunalului București, că fusese cea care ar fi repartizat dosarul către colega sa, în schimbul a 6.000 de euro. 

A intrat pe radarul justițiarului Marian "Ceaușescu"

Într-un încident care a avut loc în septembrie 2022, Elena Burlan-Pușcaș a fost interpelată de justițiarul Marian "Ceaușescu" Moroșanu pe străduțele de lângă ÎCCJ. Aflat în live pe rețelele de socializare, acesta a însoțit-o pe fosta judecătoare, în timp ce striga acuzator "sunt din nou la Înalta Curte, unde avem o fostă judecătoare. O cheamă Elena! Doamnă, a meritat să primiți șpagă? Judecător, șpăgară. Nu vă e rușine? Ați devenit borfașă. Fostă judecător… Pușcaș Elena. Să vă fie rușine, doamna magistrat. Pensie mare, salariu mare. Ați devenit borfașă dintr-un judecător. 

Să vă fie rușine, dar nu vă e. Este fostă judecător la Tribunalul București, Pușcaș Elena. A cerut 50.000 de euro, dar a primit 10.000 ca să salveze, adică să nu condamne, vreo cinci infractori periculoși dintr-un clan. Dar, la Curtea de Apel, acel clan a fost condamnat și așa a fost prinsă. Acum are apelul fiind condamnată pe fond doar la trei ani și șase luni cu executare".

Pușcaș, campion cu Steaua în sezonul 1984-1985

Marcel Pușcaș (62 de ani) s-a născut la Oradea și a evoluat ca mijlocaș la Crișul OradeaFC Bihor (1978-1983), Steaua București (1983-1985), Rapid București (1985-1987), CS Târgoviște (1988) și Steaua Mizil (1989). Are o selecție pentru naționala României, fiind folosit de Mircea Lucescu ca rezervă într-un meci câștigat contra RD Germană (1-0), în 1983. În palmaresul său se găsesc titlul în Divizia A (1985-1986) și Cupa României (1984-1985). 

Considerat unul dintre cei mai buni jucători pe postul său din prima divizie, el a fost nevoit să stea 4 luni în spital și alte nouă luni în cârje, dar și să facă o recuperare de încă un an, după o dublă fractură deschisă de tibie și peroneu și trei operații, ca urmare a intrării lui Marcel Sabou, la un meci Poli Timișoara - Rapid.  

A fost antrenor la CS Târgoviște (1988) și Rapid (1993 / 1-3, 0-2 cu Inter Milano în Cupa UEFA), ulterior fiind președinte la Viitorul Oradea (1994-1996), Steaua (1996-1998) și FCU Craiova (2018-2023), impresar, jurnalist și analist sportiv tv. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare și al INEFS, are carnet de antrenor și este autorul a două cărți "Fotbalul în cârje" (autobiografie / 2020) și "Cum devii fotbalist" (didactică / 2021). A candidat la alegerile pentru postul de președinte al FRF, în 2014 și 2018, ambele pierdute în fața lui Răzvan Burleanu.  

Foto - conturile personale FB

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!