VIDEO Panică la Moscova! Hackerii au băgat frica în Putin. Telefoanele moscoviților, verificate de polițiști pe stradă

Război în Ucraina moscova Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 10:42
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 10:54

Măsuri draconice impuse de Putin la Moscova!

Hackerii de la Squad303, care sprijină războiul cibernetic pornit de Anonymous împotriva Rusiei și a Belarusului, au anunțat crearea unui site: 1920.in, de unde oamenii de pe tot globul le pot trimite mesaje rușilor cu informații despre ce se întâmplă în Ucraina.

Acțiunea celor de la Squad303 a băgat frica în oficialii de la Kremlin, care se tem că ar putea izbucni proteste masive în Rusia, motiv pentru care polițiștii au fost instruiți să verifice telefoanele oamenilor pe stradă și să le citească mesajele.

Potrivit jurnalistei Ana Vasilyeva, cei care refuză să dea telefonul la verificat sunt arestați.

Jurnalistul Kevin Rothrock susține că intituțiile independente de presă din Rusia le-au cerut angajaților să-și dezactiveze deblocarea biometrică a telefonului, pentru a-i împiedica „polițiștii să le rupă degetele pe Touch ID sau să le pună telefonul în față pentru Face ID”.

Anunțul făcut Squad303

„Acțiunii „Operațiunea Rusia” (pornită de Anonymous) s-au alăturat nu doar hackerii, dar și programatori individuali care astfel pot ajuta în apărarea Ucrainei. E cea mai mare și de succes operațiune cibernetică din istorie. Squad303 se focusează pe campanii de informare non-violente, prin permiterea oamenilor din toată lumea să trimită mesaje către ruși selectați aleator. 

În acest sens am creat 1920.in, în 48 de ore oamenii din lumea liberă au trimis rușilor două milioane de mesaje pe telefoanele mobile. Vă mulțumim! Nu vă opriți! Ucrainenii se luptă cu arme adevărate, noi putem cel puțin face astea cu smartphone-urile noastre” - mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!