Neymar, iertat de statul brazilian. Starul lui Al Hilal ar fi trebuit să plătească o amendă de 3,3 milioane de dolari

Neymar amenda Brazilia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2024, 09:36
Data actualizarii: Joi 11 Aprilie 2024, 09:47

În vara lui 2023, Neymar a fost condamnat la plata unei amenzi de 3,3 milioane de dolari după ce a construit un lac artificial fără autorizaţie de mediu pe una dintre proprietăţile sale din statul Rio.

După nouă luni de la respectiva sentință, în urma unui apel, o judecătorie din Brazilia a suspendat sentința impusă starului de la Al Hilal.

În raportul realizat de judecătoarea Adriana Ramos de Mello se arată că proiectul nu necesita obținerea unei autorizații, motiv pentru care Neymar a scăpat de plata amenzii.

Consiliul municipal din Mangaratiba i-a aplicat patru amenzi fotbalistului pentru "încălcări ale legislaţiei privind mediul înconjurător în construcţia unui lac artificial pe domeniul jucătorului", potrivit unui comunicat.

"Sancţiunile se ridică la peste 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari)", se precizează în comunicatul autorităţilor locale, o sumă stabilită de Parchetul din Mangaratiba, o zonă turistică situată la aproximativ 130 de kilometri de Rio de Janeiro, unde Neymar deţine un conac.

Printre "zecile de infracţiuni" identificate, autorităţile au citat "executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu", captarea şi deturnarea apei râului fără autorizaţie, precum şi "săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie".

Neymar, pregătit să cumpere clubul Santos?

În ultimele săptămâni s-a scris despre o posibilă revenire a lui Neymar la Santos, clubul la care s-a făcut remarcat.

Presa din Brazilia a lansat o nouă ipoteză cu privire la viitorul lui Neymar, dezvăluind că există posibilitatea ca fotbalistul să cumpere clubul, care se află într-o situație financiară dificilă.

Jurnalistul Mauro Beting a explicat că există varianta ca Neymar și tatăl său să se implice la echipă.

"Neymar nu numai că se va întoarce la Santos, nu știu dacă acum, dar curând, el și tatăl său vor cumpăra Santos. Așa cum Ronaldo a făcut cu Cruzeriro, așa va face și Neymar cu Santos", a spus jurnalistul, citat de Lance!

Potrivit ultimelor informații apărute pe Sportico, Neymar are o avere estimată la un miliard de dolari, astfel că implicarea sa financiară nu ar reprezenta o problemă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!