ATAC terorist in Viena! Cel putin 4 persoane au murit si 15 sunt ranite grav! Atentie, detalii cutremuratoare! Ce decizie a luat Angela Merkel

stiri atac viena BREAKING NEWS teroristi Stiri BREAKING NEWS! ATAC terorist in Viena! Au atacat in 6 locuri! Atentie, detalii cutremuratoare: momentul in care un trecator este impuscat. Imaginile fac inconjurul lumii
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Noiembrie 2020, 09:30
Data actualizarii: Marti 03 Noiembrie 2020, 16:35

Scene de groaza pe strazile Vienei!

10:30 O a patra victima a murit in urma ranilor suferite in atacul de la Viena, anunta AFP.

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, Germania a intensificat controalele la frontiera cu Austria dupa atacul de ieri.

  • BREAKING NEWS! ATAC terorist cu arma in Viena! Cel putin 6 persoane au murit si alte 15 au fost ranite

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, a declarat ca: "Combaterea terorismului este lupta noastra comuna!".

Donald Trump a postat si el in aceasta dimineata un mesaj pe Twitter: "Aceste acte diabolice indreptate impotriva oamenilor nevinovati trebuie sa inceteze. Statele United sunt alaturi de Austria si toata Europa in lupta impotriva teroristilor", a fost mesajul lui trump.


10:15: Politia din Viena a confirmat ca trei civili si un atacator au murit!

Operatiunile de cautare continua in Austria, iar autoritatile au confirmat pana in acest moment decesul a patru persoane:

"E dificil de spus cu certitudine daca a fost unul sau mai multi atacatori. Multi martori sunt raniti si traumatizati. Trebuie sa analizam datele, va cerem sa intelegeti ca va dura. In acest stadiu nu exista un raspuns clar."

Dintre civili, cei care au decedat ar fi 2 barbati si o femeie. Alte 15 persoane sunt grav ranite, intre ele fiind si un ofiter de politie.

Potrivit Cancelarului Austriei, atacul a fost unul terorist, fiind organizat de simpatizanti ai grupului 'Daesh', anunta Agentia Andolu.


08:30: "Credem ca sunt mai multi atacatori. Din pacate, exista de asemenea mai multi raniti, probabil si morti. Am adus mai multe unitati ale fortelor speciale care acum cauta presupusii teroristi. Asadar, nu ne limitam la o singura zona din Viena, pentru ca sunt atacatori in miscare", a anuntat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer. 

Cancelarul Austriei, conservatorul Sebastian Kurz (34 de ani), a postat pe Twitter un mesaj: 

"Traversam acum momente dificile in tara noastra. Tin sa le multumesc tuturor serviciilor de urgenta ce isi risca viata, mai ales in aceasta zi, pentru siguranta tuturor. Politia va lua masuri decisive impotriva autorilor acestui atac terorist respingator."

"Pentru ca Politia sa se poata concentra pe deplin asupra luptei terorismului, guvernul federal a decis ca fortele armate vor prelua protectia proprietatii oferite anterior de Politia din Viena", a spus Cancelarul Austriei. 

Incepand de marti, va fi interzisa iesirea pe strada intre orele 20:00 si 06:00, iar intalnirile private vor fi limitate.


 

2:24 Jurnalista Julia Belluz de la vox.com sustine ca are informatii conform carora in ultimele doua ore nu ar mai fi existat internari ale unor pacienti rezultati in urma atacurilor din centrul Vienei. Asta e vestea buna a momentului, semn ca nu mai exista raniti. 'Vanatoarea' continua in oras, cel putin un atacator se afla in libertate, scrie BBC.
 

 

 

 

2:20 BBC: Primarul din Viena a anuntat ca 15 oameni au fost raniti, 7 fiind in stare grava. In acest moment, un singur deces a fost confirmat. Seria de atacuri din aceasta seara vine in ultima zi de dinaintea reinchiderii orasului in incercarea de a reduce rata infectarilor cu noul coronavirus. De maine, restaurantele din capitala Austriei se inchid pana la finalul lunii.

2:13 Intre fortele de ordine si atacatori a avut un schimb prelung de focuri in cartierul evreiesc din Viena.

2:02 Channel 20 din Israel a publicat in exclusivitate imagini in care unul dintre atacatori este surprins impuscand fara mila un trecator. Imaginile fac inconjurul lumii.

1:50  Politia din Viena le cere oamenilor aflati pe strazi sa se adaposteasca si sa evite folosirea mijloacelor de transport public.
 

 

00: 25 Reactia lui Klaus Iohannis dupa atacul terorist din Viena:

"Vesti ingrozitoare din Viena in seara asta. Condamn cu tarie aceste acte de teroare. Condoleantele mele familiilor si celor apropiati victimelor. Romania se solidarizeaza cu Austria", a fost mesajului presedintelui Romaniei. 


00:05 Atacatorii au tras mai multe focuri de arma in oamenii care treceau prin centrul capitalei Austriei. Conform mai multor surse, exista mai multi morti si raniti. Autoritatile au confirmat pana acum un singur deces. Atacul terorist a inceput la 21, ora Romaniei, la Seitenstettengasse. Mai multi indivizi inarmati cu pusti au tras cu arma in 6 locuri diferite. Un suspect a fost impuscat si ucis de politie, anunta surse oficiale

Unul dintre atacatori s-ar fi aruncat in aer. La doua ore de la tragedie mai multe persoane au fost luate ostatice la restaurantul de sushi Akakiko din Mariahilfer Stasse. Locatia se afla la 2,5 km de sinagoga din Seitenstettengasse, unde a avut loc atacul terorist. 

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj pe Twitter dupa tragedia din Viena. 

"Noi, francezii, impartasim socul si tristetea austriecilor dupa atacul din Viena. Dupa Franta, a fost atacata si Austria, tara noastra prietena. Aceasta este Europa noastra. Dusmanii nostri trebuie sa stie cu cine au de-a face. Nu vom da inapoi la nimic", a fost meajul lui Macron pe Twitter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!