GALERIE FOTO Larisa Iordache a vorbit despre iubitul său

Larisa Iordache gimnastica Larisa Iordache iubit Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 04 Aprilie 2023, 16:01
Data actualizarii: Marti 04 Aprilie 2023, 18:58

În vârstă de 26 de ani, Larisa Iordache are în palmares o medalie de bronz cu echipa la Jocurile Olimpice din 2012.

Larisa Iordache, una dintre cele mai valoroase gimnaste din România din ultimii 20 de ani, lucrează în prezent în Ministerul de Interne și e și antrenoare în sportul care a consacrat-o. 

Cu o carieră măcinată de accidentări, 'Pici' a demonstrat mereu că poate trece peste toate obstacolele ivite în cale. A pășit cu siguranță, ca pe covorul de la sol, pe scara performanței și a făcut să se vorbească despre România la superlativ. 

  • Larisa Iordache

Larisa Iordache, detalii despre iubit

Sportivă care a impresionat mereu printr-o franchețe dezarmantă, bucureșteanca multiplă medaliată la competițiile de anvergură a vorbit recent despre persoana care îi este alături, fără a-i specifica numele. 

I-a făcut însă un portret... în tușe calde. 

“Sunt împreună cu cineva, da. Suntem într-o perioadă de cunoaștere. Îmi doresc să fie ceva curat, lin, frumos, să nu ne grăbim. E un om, un bărbat fain.

Face sport de performanță și e tare drăguț. Face și sport de echipă și individual. Dacă aș avea o fetiță aș da-o la gimnastică, dacă o să-i placă la fel de mult cum mi-a plăcut mie.

Cu siguranță copiii mei o să facă sport de performanță. Sportul îi ajută la foarte dezvoltare a fizicului și a psihicului, indiferent dacă face de performanță sau nu”, a declarat Larisa în cadrul podcastului Business Philosophy.

Larisa a inceput gimnastica la Clubul Sportiv Scolar Dinamo Bucuresti cand inca nu implinise 5 ani. I-ar fi placut sa ajunga balerina, dar dupa primele exercitii de gimnastica in sala de sport din Stefan cel Mare si-a dorit sa-i calce pe urme Nadiei Comaneci. In 2008, a fost selectionata in lotul de junioare al Romaniei, pregatit de Ramona Micu, Adela Popa, Lacramioara Moldovan si Claudiu Moldovan.

  • In 2010 a participat la primul sau concurs international de anvergura, Campionatele Europene de la Birmingham (Marea Britanie)  unde a cucerit aurul la sol, argintul cu echipa si la barna, iar la individual compus a obtinut bronzul.  
  • In 2011, a fost vedeta echipei feminine de gimnastica a Romaniei la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Trabzon – 2011, unde a cucerit cinci medalii (trei de aur, la individual compus, barna si sol si doua de argint, la sarituri si paralele).

Larisa Iordache, o carieră impresionantă în gimnastică

In 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, desi a concurat accidentata, a reusit sa-si aduca o importanta contributie la medalia de bronz cucerita de echipa feminina de gimnastica.

In 2013, la CM de la Antwerp (Olanda) a obtinut bronzul la sol, iar un an mai tarziu, la Nanning (China) a cucerit medaliile mondiale de argint, la individual compus si sol.

In 2015, la CM de la Glasgow, a urcat pe treapta a treia a podiumului la individual compus, dupa ce in calificari se clasase doar pe pozitia a 16-a.

In martie 2016, in timpul unui antrenament, a  cazut de pe barna si si-a rupt un deget de la mana. Din cauza acestei accidentari, care a impus o interventie chirurgicala, nu a putut evolua in aprilie la Turneul preolimpic mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Fara ea, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 7 si a ratat prezenta la JO.

In septembrie 2017, a fost decorata de presedintele Romaniei cu Ordinul Meritul Sportiv, clasa a III-a.

La JO Tokyo 2020, s-a calificat pe ultima sută de metri,la Campionatele Europenele de Gimnastică de la Basel, ElveÈ›ia, unde in prelimiariile de la individual compus a ocupat unul dintre cele doua locuri care ii asigurau prezenta în competitia olimpica. La Tokyo,  Larisa Iordache s-a calificat în finala de la barna cu a patra nota, dar s-a accidentat la aterizare si nu a putut intra in lupta pentru medalii din cauza problemelor de la gleznă care au obligat-o să se retragă inainte de startul finalei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!