Jonas Vingegaard Turul Frantei Sporturi

VIDEO Dybala cine?! Jonas Vingegaard are Danemarca la picioare! Cum l-au așteptat danezii după ce a câștigat Turul Franței 

Jonas Vingegaard (25 ani) a câștigat în premieră ediția cu numărul 109 a Turului Franței, fiind al doilea danez din istorie care reușește acest lucru. Bjarne Riis reușea aceeași performanță în 1996, însă a recunoscut ulterior că s-a dopat. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2022, 08:20
Data actualizarii: Joi 28 Iulie 2022, 08:23

Jonas Vingegaard a cucerit Turul Franței, învingându-l fără drept de apel pe marele favorit și câștigătorul de anul trecut, slovenul Tadej Pogacar (23 ani). Danezul a fost superior pe cățărări, reușind să se impună chiar și în etapa din Hautacam și a încheiat cursa cu un avans de 2 minute și 43 de secunde față de Pogacar. 

Danezii l-au sărbătorit în stradă pe Jonas Vingegaard! Imagini spectaculoase 

Revenit în țară după reușita imensă din Franța, Jonas Vingegaard a sărbătorit în stil mare! Zeci de mii de oameni s-au strâns pe străzile din capitala Danemarcei, Copenhaga, scandându-i numele ciclistului. Estimările publicațiilor locale au anunțat că nu mai puțin de 25.000 de oameni s-ar fi prezentat la ceremonie. 

Jonas Vingegaard a fost însoțit de iubita și fiica sa, care i-au fost alături și pe durata Turului. Danezul a fost vizibil emoționat să vadă primirea de care are parte „acasă” după titlul cucerit.

Imaginile ar putea fi comparate cu ușurință cu cele de la Roma, de la prezentarea lui Paulo Dybala, care a scos în stradă aproximativ 10.000 de italieni. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!