Jonas Vingegaard Ciclism Geraint Thomas Tadej Pogacar Turul Frantei Sporturi

VIDEO Turul Franței 2022 a ajuns la ultima etapă, dar se știe deja câștigătorul!

Tricoul galben este deja luat de danezul Jonas Vingegaard, care îi devansează la general pe Tadej Pogacar și Geraint Thomas.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 08:19
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 08:21

Belgianul Wout Van Aert a sosit primul în penultima etapă a Turului Franţei, contracronometrul individual de la Rocamadour, în timp ce coechipierul Jonas Vingegaard a venit al doilea şi va câştiga pentru prima oară Turul Franţei.

Wout Van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat sâmbătă a 20-a etapă din Le Tour, contracronometru individual între Lacapelle-Marival şi Rocamadour, în ciuda atacurilor venite din partea lui Ganna, Pogacar, Mollema sau Vingegaard.

Belgianul a încheiat în 47’59’’, adjudecându-şi a treia victorie de etapă la ediţia din acest an, după Calais (etapa a patra) şi Lausanne (etapa a opta).

Jonas Vingegaard: “Suntem curaţi, nimeni nu ia nimic interzis” 

Coechipierul de la Jumbo-Visma, danezul Jonas Vingegaard, nu a mai forţat pe final, a sosit al doilea şi va rămâne cu tricoul galben şi la Paris, unde duminică va câştiga pentru prima oară Turul Franţei. Pe locul al treilea s-a clasat slovenul Pogacar.

“Suntem curaţi, toată lumea din echipă este, pot să vă garantez asta. Nimeni nu ia nimic interzis. De ce suntem atât de puternici? Datorită pregătirii noastre. Ne pregătim la altitudine, ajungând foarte departe, şi facem ceea ce este cel mai bine în ceea ce priveşte materialele, alimentaţia şi antrenamentele”, a spus Vingegaard, adăugând că a crezut mereu în şansele sale de a câştiga Turul Franţei, scrie news.ro.

În clasamentul la general din Turul Franței, Jonas Vingegaard (76 h 33 min 57 sec) este urmat de Tadej Pogacar (la 3 min 34 sec) și Geraint Thomas (la 8 min 13 sec).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!