Reacția vehementă a americanilor după ce Valieva a fost iertată și lăsată să participe la Jocurile Olimpice

Kamila Valieva jocurile olimpice beijing 2022 Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 09:01
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 09:17

Kamila Valieva a primit acordul de a participa în proba individuală de patinaj artistic, la Jocurile Olimpice de la Beijing. 

TAS a ridicat suspendarea provizorie asupra patinatoarei de 15 ani, astfel că aceasta va putea participa la competiția olimpică.

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, trimetazidină, la un control efectuat în luna decembrie, al cărui rezultat a fost anunţat în cursul Jocurilor Olimpice de la Beijing. 

Reacția dură a americanilor

La puțin timp după emiterea deciziei din partea TAS, Comitetul Olimpic din SUA a transmis un mesaj pe acest subiect:

"Suntem dezamăgiți de mesajul pe care această decizie îl transmite. Este responsabilitatea colectivă a întregii comunități olimpice să protejeze integritatea sportului. Atleții au dreptul să știe că se luptă pe un teren de joc cu arme egale. Din nefericire, acest drept le-a fost încălcat astăzi. Acesta pare să fie un nou capitol din nerespectarea sistemică și omniprezentă față de sportul curat, din partea Rusiei. Știm că acest caz nu e închis încă, și le cerem tuturor din cadrul mișcării olimpice să continue să lupte pentru un sport curat, în numele sportivilor din întreaga lume", a fost mesajul venit din partea americanilor.

Antrenament în lacrimi

Patinoarul pe care s-a antrenat sâmbătă Valieva a fost în centrul atenţiei. Rusoaica a sosit în jurul orei 13:50 (ora Chinei) cu echipa sa şi cu altă patinatoare rusă, Anna Shcherbakova, campioana mondială. După ce a schimbat câteva cuvinte cu colega sa, Valieva a intrat prima pe gheaţă la 13:55 pentru a exersa.

Valieva a început antrenamentul. După ce a efectuat programul său scurt la care a căzut la prima săritură, triplu axel, ea s-a îndreptat spre antrenoarea sa, Eteri Tutberidze, izbucnind în lacrimi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!