VIDEO EXCLUSIV Arena Națională, stadion doar pentru fotbal. Alte sporturi "au interzis": "Acum, nu mai avem ce face"

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 07:51
Data actualizarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 07:56

Arena Națională, cel mai mare stadion al României, are o problemă semnalată de anumiți specialiști. Construcția nu poate fi folosită și pentru alte sporturi, cum ar fi atletismul.

Atletismul a adus multe satisfacții României de-a lungul istoriei, dar în acest moment nu există prea multe piste omologate la nivel național. Despre acest aspect a vorbit Vali Tomescu, fost antrenor al lotului olimpic al României, în emisiunea Poveștile Sport.ro.

El a ridicat o problemă care vizează alte sporturi, iar Arena Națională nu dispune de o pistă pe care să se desfășoare, de exemplu, Campionatele Naționale de Atletism.

  • Arena Națională din București / Foto: Sport Pictures

Vali Tomescu, despre problemele de infrastructură din atletismul românesc 

Vali Tomescu a vorbit din perspectiva specialistului în atletism și a declarat că, din punctul său de vedere, era nevoie ca, înainte să fie demarată construcția Arenei Naționale, să fie luată în calcul și o pistă pentru atletism.

Din păcate, România nu numai că nu are o astfel de caracteristică de infrastructură pe cel mai mare stadion al țării, dar pistele sunt într-un număr limitat, iar cele existente nu se află în cele mai bune condiții.

”Venind din atletism, spun că e păcat că nu avem pistă omologată în București sau în țară, pentru că sunt doar câteva... și în ce stare sunt, pentru că asta e altă discuție. Din păcate, și să avem acum o pistă pe Arena Națională... s-a pierdut startul, pentru că atunci trebuia negociată, când a fost construită.

Dar, e o vorbă, atât s-a putut din păcate! Acum nici nu mai avem atleți, asta e altă discuție. Cei care au construit arena, acum pot spune: ’voi nici nu mai aveți atleți’. Mă refer la sporturile de anduranță, acolo e expertiza mea”, a spus Vali Tomescu la Poveștile Sport.ro.

Vali Tomescu, fost antrenor al lotului Chinei de maraton

Vali Tomescu a fost antrenor pentru lotul olimpic al României, antrenor NCAA Division 1 la Universitatea Lafayette din Louisiana și fost antrenor al lotului Chinei de maraton.

Vali Tomescu e din 2018 directorul Centrului Olimpic de Testare și Asistență Științifică (COTAS) din Izvorani, laborator care deservește loturilor olimpice de la nivel de juniori până la loturile olimpice - sporturi de vară și de iarnă. Următoarea competiție pentru care încearcă să aducă suport științific Vali Tomescu și colegii săi de la COTAS (Mihai Vigariu, Alexandru Bacșiș) o reprezintă Jocurile Olimpice de Iarnă de Tineret de la Gangwon 2024 (ianuarie - februarie).

Vali Tomescu a dus-o pe Constantina Diță pe locul 1 la JO de la Beijing 

În anul 2008, la JO din Beijing, Constantina Diță impresiona lumea sportului cu o cursă fenomenală din punct de vedere tactic, sacrificiu și știința de a lua cele mai bune decizii în proba chinuitoare de 42,195 km.

Pușa lua aurul la 38 de ani la competiția celor cinci cercuri și devenea cea mai vârstnică medaliată cu cea mai strălucitoare medalie la Jocurile Olimpice, în proba inclusă în program încă de la 1896.

Alături i-a fost antrenorul Vali Tomescu, tehnician alături de care Pușa a câștigat cele mai importante medalii ale carierei.

Vali Tomescu, la Poveștile Sport.ro. Emisiunea integrală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!