VIDEO EXCLUSIV „Astea nu s-au pierdut” Simona Halep, evaluată de Vali Tomescu, expert în știința sportului, în emisiunea Poveștile Sport.ro

Fost antrenor al lotului Chinei de maraton, Vali Tomescu a vorbit despre capacitățile fizice ale Simonei Halep, în perspectiva unei potențiale întoarceri în tenisul mondial. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 20:10
Data actualizarii: Miercuri 01 Noiembrie 2023, 09:47

Director al Centrului Olimpic de Testare și Asistență Științifică (COTAS) din Izvorani, laborator care deservește loturilor olimpice de la nivel de juniori până la loturile olimpice, Vali Tomescu a vorbit despre ce ar putea însemna întoarcerea Simonei Halep în sportul mondial, din punct de vedere fizic.

La 32 de ani, sportiva din Constanța așteaptă decizia TAS pentru a estima cu precizie momentul pentru care va putea sau nu să revină în circuitul WTA. 

Vali Tomescu: „Revenirea Simonei ține de ambiția și de motivația pe care le găsește.”

„În primul rând, îmi pare rău că trece prin toată perioada asta grea. Când cineva e jos, nu e frumos să îi dai și tu un picior în burtă și să vorbești urât la adresa acelei persoane, în cazul acesta, Simona. 

Cred că poate să iasă mai tare din toată situația asta, e un sportiv cu o mare valoare, cu o determinare mare... astea nu s-au pierdut. Sunt convins că, dacă își pune în cap să revină, va reveni. Ține de ambiția ei și de motivația pe care le găsește,” a declarat Vali Tomescu, în emisiunea Poveștile Sport.ro.  

„Calitățile se antrenează. Cum le pierzi, le și poți redobândi.”

Referitor la abilitățile extraordinare de alergare ale Simonei Halep, recunoscută ca un „Nadal” al tenisului feminin, în ce privește viteza de deplasare în teren, Vali Tomescu crede că avantajele fizice ale româncei pot fi recuperate la loc.

„Calitățile se antrenează. Dacă nu te antrenezi, vei pierde adaptările, dar cum le pierzi, le și poți redobândi, prin antrenamente specifice și potrivite pentru fiecare etapă de pregătire.

Sunt ușor de antrenat dacă ai știință în spate. În cazul ei, nu îmi fac probleme că preparatorii fizici nu o să știe ce au de lucrat ca să o pună pe picioare,” a apreciat Vali Tomescu, în dialog cu Andru Nenciu. 

Simona Halep are două titluri de mare șlem, cucerite la Roland Garros și Wimbledon, în 2018, respectiv 2019. 


Vali Tomescu a fost antrenor pentru lotul olimpic al României, antrenor NCAA Division 1 la Universitatea Lafayette din Louisiana și fost antrenor al lotului Chinei de maraton. 

Vali Tomescu e din 2018 directorul Centrului Olimpic de Testare și Asistență Științifică (COTAS) din Izvorani, laborator care deservește loturilor olimpice de la nivel de juniori până la loturile olimpice - sporturi de vară și de iarnă. Următoarea competiție pentru care încearcă să aducă suport științific Vali Tomescu și colegii săi de la COTAS (Mihai Vigariu, Alexandru Bacșiș) o reprezintă Jocurile Olimpice de Iarnă de Tineret de la Gangwon 2024 (ianuarie - februarie). 


Vali Tomescu a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro (31.10.2023). Emisiunea integrală

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!