VIDEO „Sigur că trebuie să rămână Edi!” Mircea Lucescu, vot de încredere pentru selecționer: „Nu e o competiție atât de importantă!” 

Naționala României a câștigat meciul cu Bosnia de pe teren propriu, dar a încheiat grupa pe ultimul loc. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 00:48
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 01:32

„Tricolorii” aveau nevoie ca Finlanda să se încurce cu Muntenegru pentru a putea spera la evitarea retrogradării în Liga C, însă naționala nordicilor s-a impus cu 2-0. România a câștigat cu Bosnia, scor 4-1, și a bifat a doua victorie din Nations League, însă rezultatul a fost unul de moral pentru jucătorii lui Edward Iordănescu în contextul retrogradării. 

Concluziile lui Mircea Lucescu după victoria naționalei cu Bosnia

Mircea Lucescu (77 ani) a mers în Giulești pentru a urmări meciul naționalei, iar la finalul partidei a făcut și câteva declarații. Antrenorul lui Dinamo Kiev a punctat că naționala lui Iordănescu a făcut un meci bun, iar golul lui Dennis Man a fost cel care a „deschis” apetitul „tricolorilor”. 

Tehnicianul a ținut totuși să evidențieze că Nations League nu este o competiție importantă, iar când a fost întrebat dacă Edward Iordănescu ar trebui să continue pe banca naționalei, a oferiit un răspuns sigur.

„Un meci bun, e o confirmare a jocului făcut în Finlanda pentru că au făcut o partidă bună acolo. Au nevoie de rezultate să prindă curaj pentru că până la 1-0, se vedea că echipa are nevoie de un gol, bosniacii au dominat categoric și puteau marca. A venit prea târziu victoria. 

Au marcat gol, parcă și-au dat drumul la joc, au avut încredere mai multă, au combinat, au creat ocazii, în prima repriză trebuia să fie 3-0. Nu e totuși o competiție atât de importantă, această competiție este folosită pentru jucătorii tineri și formarea unei echipe competitive pentru Campionatul European sau Campionatul Mondial. 

Sigur că trebuie să continue Edi, păi, ce să facă? Să o ia de la capăt altul? E un rezultat promițător, bun, bosniacii erau deja câștigători de grupă, poate nu aveau așa importanță, dar dincolo de toate echipa națională are nevoie de rezultate”, a declarat Mircea Lucescu la plecarea din Giulești. 

Modifică setările cookies