Cum va arata Romania la Jocurile Olimpice! Patru jucatori din actuala nationala U21 nu vor mai fi eligibili, iar Radoi va trebui sa decida pe cine lasa acasa

Cum va arata Romania la Jocurile Olimpice! Patru jucatori din actuala nationala U21 nu vor mai fi eligibili, iar Radoi va trebui sa decida pe cine lasa acasa

Nationala de fotbal a Romaniei va participa la Jocurile Olimpice dupa mai bine de jumatate de secol de asteptare.

Romania U21 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Ultima data cand o nationala a Romaniei a participat la JO de vara s-a intamplat in 1964, cand aceastea au fost organizate in acelasi oras!

Gratie performantei de la EURO U21, Romania se va putea lupta pentru medaliile de aur de la Tokyo.

Pentru JO, regulile se schimba, iar nationalele participante vor putea inregistra jucatori de 23 de ani. Conditia este ca acestia sa nu fie nascuti mai tarziu de 1 ianuarie 1997. Suplimentar, selectionerul va putea chema si 3 jucatori nascuti dupa 1 ianuarie 1997. El va putea opta pentru veterani precum Tatarusanu, Sapunaru, Chipciu, Keseru ori pentru fotbalisti care au jucat acum la U21, dar nu vor mai fi eligibili pentru JO; in ultimul caz vorbim despre Puscas, Adrian Rus, Ionut Nedelcearu ori Florin Stefan.

Cum ar putea arata Romania la Jocurile Olimpice


Peste 70% dintre suporterii care au raspuns unui sondaj efectuat de www.sport.ro considera ca Razvan Marin trebuie sa faca parte din lotul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Marin ar putea intra pe locurile fotbalistilor U23, insa Mirel Radoi va avea ceva batai de cap atunci cand va trebui sa decida pe cine pune pe lista celor 3 "seniori". Selectionerul va trebui sa lase acasa cel putin un fotbalist din actuala echipa.

Daca Nedelcearu, Florin Stefan si George Puscas au parut a fi puncte fixe in echipa, Rus a jucat un singur meci la EURO si ar putea fi cel sacrificat de Radoi!

Primul 11 al Romaniei la JO: Radu - Manea, Nedelcearu, Pascanu, Stefan - Cicaldau, Marin (Baluta) - Man, Ianis Hagi, Ivan (Coman) - Puscas

Jocurile Olimpice de vara se vor desfasura intre 24 iulie si 9 august 2020.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 10 judeţe şi Cod galben în 15 judeţe, până miercuri la miezul nopţii
BRAT
Modifică setările cookies